Danimarka’nın önde gelen süpermarket zincirleri ve Türkiye’de de mağazaları bulunan ev tekstili firması JYSK, iş ilanlarında başvuruda bulunacak olan kişilerin kendilerini tanıtan kısa bir video filmi çekip iş başvurularına eklemelerini istedi. İş ilanında, kısa filmde cevaplanması gereken sorularda bulunuyor.
 
İnsan kaynakları yetkilileri, “Özellikle gençler arasında kendilerini yazılı olarak ifade etmekte güçlük çeken ve başarısız bir CV yazarak iş bulma olanağını kaybeden gençler olduğunu biliyoruz. Günümüzde genç kesim akıllı telefonlar sayesinde zaten gün içinde bir çok kayıt yapıp yayınlıyorlar. Böylelikle iş profiline tam olarak uyacak çalışanları bulmamız da kolaylaşıyor” açıklamalarında bulundu. Ayrıca yazılı iş başvurularında, iş görüşmesine çağıracakları kişilerin özelliklerini tam olarak göremediklerini, okulda aldıkları notların her zaman yeterli olamayabileceğini belirterek, videolu sunumlarda çalıştıracakları kişinin başka özelliklerini de görme fırsatı bulabildiklerini aktardılar.


Öte yandan, iş ve işçi bulma portalları yetkilileri ise önümüzdeki dönemde videolu iş başvurusu isteyen işveren sayısının artacağını öngörüyorlar. Özellikle aynı anda çok sayıda eleman alımının yapılacağı durumlarda videolu iş başvurularının işe yarayacağı belirtiliyor. İHA