Danimarka’da ekseriyetini Türk ve Kürt kökenli yabancıların oluşturduğu lokanta ve restoran işletmeleri, online sipariş devi Just-Eat’in sipariş başı yüksek oranlarda kesinti yapmasından dolayı kazanç elde edemediklerini belirterek boykot etme kararı aldı.

Facebook üzerinden başlattıkları “Boykot JUST EAT!!!” paylaşım sayfası, işletmeciler tarafından 2 hafta içinde 2000 civarında beğeni aldı. Danimarka medyasında geniş yer bulan ayaklanma, işletmecileri umutlandırdı.

Bunun üzerine toplanma kararı alan lokanta ve restoran sahipleri kongre salonunda toplanarak, Just-Eat ile olan sözleşmelerini feshetme kararı aldı.

Just-Eat’e natif bir çözüm isteyen işletme sahipleri, ortak bir online sipariş sistemi kurmayı planlıyor.

SNA Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Pazarlama Yönetimi uzmanı Pernille Brandt; “Ayaklanmanın olmasına şaşırmadım, sipariş başı yüksek kesinti oranları işletmecilerin son 2-3 yıldır büyük sorunu, fakat JUST-EAT şirketinin piyasada tekelleşmiş olması işletmecileri yalnız kalma korkusu ile ayaklanmaya korkutuyordu.
Önceden cüzi’de olsa kar yapan lokanta ve restoran sahipleri, artık bunuda yapamadığının farkına varınca boykot etmek zorunda kaldı” dedi.

İşletmecilere önemli birde tavsiyede bulunan Brandt, ortak bir online sipariş sistemi kurmaları halinde, eşit oranda pay sahibi olmaları,  ileride aralarında oluşacak anlaşmazlıkların bu sayede giderilmiş olacağını belirtti.

Şimdi ise merak edilen JUST-EAT yönetiminin ayaklanma karşısında nasıl bir yol izleyeceği.