Danimarka’da Cumartesi günü gerçekleşen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar, Danimarka’da Müslümanlara yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi. Diğer yandan çok sayıda Müslüman sosyal medya siteleri üzerinden yayımladıkları mesajlarda saldırıyı kınayan ve ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen mesajlar yayımladı.  

Liberal Partili politikacı ve milletvekili adayı Ömer Çiftçi, Facebook sayfasında yazdığı bir mesajla Danimarka’da yaşayan Müslümanlara terörü lanetlemeleri çağrısında bulundu.  Bugün saat 16:30’da saldırının gerçekleştiği Sinagog’a çiçek bırakmak için gideceğini belirten Ömer Çiftçi, Danimarka’da yaşayan Müslümanlardan kendisine eşlik etmelerini istedi. Danimarkahaber’e konuşan Çiftçi, ‘‘Müslümanlar olarak böyle bir terör saldırısı karşısında mutlaka tepkimizi göstermeliyiz. Amacımız herhangi bir siyasi mesaj vermek değil. Zaten herhangi bir konuşma olmayacak. Sadece saldırının gerçekleştiği alana çiçek bırakıp üzüntümüzü göstermiş olacağız.’’ dedi.

Özellikle Kopenhag ve çevresinde yaşayan insanlardan destek beklediğini belirten Çiftçi, ‘‘Ailecek çoluk çocuk, başörtülü, başörtüsüz, herkesi bekliyoruz.’’ dedi.

Çiftçi, etkinliğe katılmak isteyen herkesi saat 16:30’da  Krystalgade 12 Den Jødiske Synagoge adresine beklediklerini söyledi.

Söz konusu etkinlikle ilgili daha detaylı bilgi için Facebook üzerinden oluşturulan etkinlik sayfasını buraya tıklayarak ziyaret edebilirisiniz