Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Hellerup semtinde bulunan, ülkenin en büyük bilim merkezi Experimentarium'da çıkan yangında 2 kişi yaralandı, Yangında, bilim merkezi ve bitişiğindeki danışmanlık şirketi önemli oranda yanarken, yükselen dumanlar başkent Kopenhag'ın birçok noktasından görüldü.

Kopenhag İtfaiyesinden verilen bilgiye göre, çatıdaki tadilat sebebiyle yapılan çalışma sırasında çıkan yangın kısa bir sürede binanın çatısı ve üst katlarını sardı. Düşen çatı ve duvar parçaları nedeniyle binanın etrafındaki yollar trafiğe kapatıldı.

Polis merkezinden yapılan açıklamada, binada çalışan iki işçinin yaralandığı ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

İtfaiyenin 21 yangın söndürme aracı, helikopter ve dronla (insansız hava aracı) müdahale ettiği yangının kontrol altına alındığı, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Experimentarium Bilim Merkezinin Müdürü Kim Herlev, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, tadilat nedeniyle bilim merkezinin içindeki sergileri geçici olarak Amager semtindeki Kağıt Adası'na naklettiklerini ve bunun kendileri için büyük bir teselli olduğunu belirtti.

(AA)