HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, gerçekleri açığa çıkardığı için iktidarın hedefi haline gelen, çalışanları gözaltına alınan, saldırıya uğrayan DİHA’ya destek ziyaretinde bulundu. 

Demirtaş ile HDP Milletvekililleri Pervin Buldan, Garo Paylan ve Sezai Temelli, DİHA İstanbul Bürosu’nu ziyaret etti. Türkiye’de Kürt gazeteciliğinin devlet gözünde düşman statüsünde yer aldığını kaydeden Demirtaş, “Baskı altında bulunan bütün medya grupları, DİHA ve bütün medya emekçileri ile dayanışma içerisindeyiz. Düşünce özgürlüğü hakların anasıdır. Düşünce özgürlüğünü korumazsanız diğer hakları da korumak zorlaşır” uyarısında bulundu. DİHA’nın önemli haberlere imza attığının altını çizen Demirtaş, “Özellikle, sokağa çıkma yasağının olduğu kentlerde medyanın girişine engel olmaya çalışılıyor. DİHA bu dönemde zor işler yapıyor. Barış isteyenler, yan yana yaşamak isteyenler bu dönemde el ele vermeli. Bu dönemde medya hak ihlallerini göstermeli. 90’larda hak ihlalleri gösterilmedi, aynı hata yapılmasın. AKP sınıfta kaldı. Kendilerine yakın medya bile özgür değil” diye konuştu. 

Türk medyasında HDP’ye yönelik ambargoya dikkat çeken Demirtaş, “Birçok genel yayın yönetmeni aranıyor ‘HDP’lileri TV’ye çıkarmayın’ deniliyor. Böyle HDP’yi susturacaklarını sanıyorlar. Buna gerek yok. Medyaya biz de çıkalım, eşit olarak çıkalım, toplum karar versin” dedi. 

Demirtaş, özgür basın üzerindeki baskı, sindirme operasyonlarıyla geçmişte sonuç alınamadığını, bundan sonra da sonuç alınamayacağını vurguladı. 

DİHA’nın ardından Demirtaş ve beraberindekiler geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan gazeteci Ahmat Hakan ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret gerçekleştirdi. 

 

 YENİ ÖZGÜR POLİTİKA