HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'nın başkenti Berlin ile Köln, Hamburg, Stuttgart ve Frankfurt kentlerinde yapılacak HDP ile dayanışma salon toplantılarına katılıyor. HDP Almanya Seçim Koordinasyonu, her kesi bu toplantılara katılmaya çağırdı.

Türkiye ve Kürdistan'da, 1 Kasım'da yapılacak erken seçime kısa bir süre kalırken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Avrupa'da çalışmalarına hız verdi. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 25 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin ile Köln, Hamburg, Stuttgart ve Frankfurt kentlerinde yapılacak HDP ile dayanışma salon toplantılarına katılacak. Burada Avrupa'daki seçmenlerle buluşacak olan Demirtaş, 1 Kasım erken seçim için oy isteyecek.

'SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLMELİ'

HDP Almanya Seçim Koordinasyonu yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da Avrupa genelinde ciddi anlamda çalışma yaptıklarını belirterek, "HDP olarak başta Almanya olmak üzere Avrupa'da yaptığımız çalışmalar ile bir potansiyel ortaya çıkardık. Aynı ekip ile 7 Haziran'da yaptığımız çalışmayı 1 Kasım için de devam edeceğiz" dedi.

HDP Almanya Seçim Koordinasyonu, açıklamasında şunlara dikkat çekti: "1 Kasım seçim çalışmaların startını verdik. Şu anda birçok merkezde seçim komisyonlarımız çalışacak. 25 ile 4 Ekim tarihleri arasında partimizin eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekillerimiz Almanya'da yapılacak HDP ile dayanıma salon toplantılarıyla seçmenlerle bir araya gelecek. Bütün halkımıza çağrımız bu toplantılara katılarak, HDP ile dayanışmalarını göstermeleri gerekiyor."

Almanya'daki HDP komisyonlarına çalışmalarına hız verilme çağrısı yapıldı.

DAYANIŞMA ŞÖLENLERİN ADRESLERİ

Almanya'da 25 ile 4 Ekim tarihleri arasında yapılacak HDP ile dayanışma salon toplantıları şu kentlerde yapılıyor:

Berlin

Tarih: 25 Eylül

Saat:19:00

Adres: Huxleys Neue Welt( Hasenheide 107-113, 10967 Berlin)

Köln

Tarih:26 Eylül

Saat: 15:00

Adres: Bismarck 125,

Saat: 15.00

Adres: Smidt Arena (Bismarck 125, 51373 Leverkusen)

Hamburg

Tarih: 27 Eylül

 Saat: 14:00

Adres: Havighorster Weg 16, 21031 Hamburg

Stuttgart

Tarih: 3 Ekim

Saati:14.00

adres: M.Arena Salonu (Scwieberdinger Str. 30, 71636 Ludwigsburg)

Frankfurt

Tarih: 4 Ekim

Saati: 14:00

Adres :Fraport Arena Saal (Silostrasse 46, 65929 Frakfurt am Main)

BERLİN - ANF