Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinde Başbakanın, "Dağdan indireceğim dediklerine ve silahı bırak diye çağrı yaptıklarına tokalaşan ve sarılanlara terörist muamelesi yapıyorsun. Dağdaki senin samimiyetine nasıl inansın." dedi.
 
BDP'lilerin düzenlediği dayanışma yemeğine katılan BDP Eş Başkanı Demirtaş, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrını eleştiren Demirtaş, ikinci İmralı ziyaretine ilişkin umutlarının olduğunu belirtti.
 
Başbakan Erdoğan'ın daha siyasetçiyi hazmedemediğini belirten Demirtaş, "Yani sen dağdan indirecem dediklerine çağrı yaptıklarına tokalaşan ve sarılana terörist muamelesi yapıyorsun. Bu zihniyet değiştimi yok. Kminle nasıl barış yapacaksın. Çatıştığın savaştığın ve bir birine silah doğrulttuğunla barış yapacaksın. Sen daha onunla tokalaşan kucaklaşanı içine sindirememişsin. Sen daha siyasetçiyi içine sindirememişsin. Peki çağrı yaptığın dağdaki senin samimiyetine nasıl inanacak." şeklinde konuştu.
 
YARINDAN SONRA SÜRECİ DAHA YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ
 
BDP Eş Başkanı Demirtaş, İmralı'ya gidecek ikinci ekibin dönüşünden sonra süreci daha yakından takip edeceklerini ifade ederek, "Biz yarından itibaren süreci daha yakından izleyeceğiz. Gerçekten bir müzakereye dönüşecek mi, dönüşmeycek mi yakından göreceğiz. Bizim arzumuz isteğimiz budur. Akan kan dursun. Bunu sağlayabilecek irade sahibi de sayın Öcalan'dır. Umut ediyorum ki, akan kanın durması sağlanacak ve bizler siyasetçiler olarak üzerimize düşen omuzlarımızdaki yükün sorumluluğu gereği olarak siyasetle bu sorunu çözmek için fırsat yakalayacağız. Ortam hazır halae gelecektir. İnşallah en kısa sürede bu olacaktır. Ondan sonra göreceğiz samimiyet var mı, çözüm süreci var mı, adım atılıyor mu bakacağız. Sadece senin yanındaki bir kaç tane Kürdün mü sorunu var yoksa bir halkın mı bunu yakından takip ederek göreceğiz. Arzumuz isteğimiz akan kanın durmasıdır." şeklinde konuştu.