demirtaş-ve-yüksekdağ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

Yüksekdağ ve Demirtaş’ın bayram mesajı şöyle:

“Kurban Bayramı’nı zorlu ve bir o kadar da acı dolu günlerden geçerken karşılıyoruz. İktidar hırsı uğruna her gün gençler toprağa düşerken evlat acısı bir başka ailenin yüreğini yakıyor. Halklarımız arasına nefret tohumları ekiliyor. Ortadoğu beşeri coğrafyası ise insanlığın utanç tablosu barbar ordulara ve bunların iplerini ellerinde tutan iktidar odaklarına karşı varoluş mücadelesi veriyor.

“Aslında bir inançlar ve halklar bahçesi olması gerekirken adeta bir ateş çemberine dönmüş coğrafyamız için Kurban Bayramı, en başta barış ve kardeşlik demektir. Düşmanlıkların yerini dostluğun, dayanışmanın ve kucaklaşmanın almasıdır. Acı çekenlerin acısına ortak olmaktır.

“Kurban Bayramı vesilesiyle, coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında barış ve halkların kardeşliği için edilen duaların kabul olmasını diliyor ve bütün dünya halklarına barış ve kardeşlik mesajımızı iletiyoruz.

“Dileğimiz ve mücadelemiz, Bayram’ın özü olan barışın, kardeşlik ve dayanışmanın hayatın tüm alanlarına hakim kılınması, her gün daha da ağırlaşan savaşın yerini adil bir barışa bırakmasıdır.

“Halklarımızla el ele vererek bu coğrafyaya hak ettiği ve özlemini duyduğu barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği getireceğimize olan inancımızla halklarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten duygularımızla kutlarız.”

 

İMC