Danimarka’nın Roskilde şehrinde her yıl düzenlenen Avrupa’nın en büyük açık hava festivali Roskilde Festiali sona erdi.

100 BİN KİŞİ KATILDI

27 Haziran’da başlayan festival 5 Temmuz Pazar sabahı verilen konserlerle son buldu ve festivale katılanlar öğleden sonra festival alanını terk etmeye başladılar. Festival adına açıklama yapan Christina Bilde, 8 günlük festivale yaklaşık 100 bin kişinin katıldığını ve bu yıl elde edilen karın 8-10 milyon kron civarında olduğunu söyledi.

175 KONSER VERİLDİ

Christine Bilde: “Festival alanındaki 8 sahnede 30 ülkeden gelen ünlü sanatçılar ve gruplar toplam 175 konser verdiler. Türk grubu olan Hudna’da verdiği konser de büyük ilgi gördü. Gönüllü çalışanların topladıkları çadırlar ve eşyalar evsizlere dağıtılacak. Ayrıca festivalden elde edilen 8-10 milyon kron kar da yine kültürel amaçlı yardımlara gidecek. Roskilde Festivali olarak yardım amaçlı bugüne kadar 250 milyon kron bağışladık” dedi. Festivalde 32 bin kişinin gönüllü olarak çalıştığı, toplam 135 bin kişinin festivali ziyaret ettiği bildirildi.

TÜRK GURUBU DA SAHNE ALDI

Festival Danimarka’da son iki yıl üst üste dünya müzik ödülünü alan Türk grubu Hudna sahne aldı. İzleyenleri coşkuya boğan Hudna, Türk müziklerini bir kez daha tüm dünyaya tanıtmış oldu. 8 günlük festival boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinden ünlü sanatçı ve grupları dinleyen katılımcılar, kurdukları çadırlarda yaşayıp gönüllerince eğlendi.

ÇIPLAKLAR KOŞUSU YİNE SES GETİRDİ

Katılımcıların her yıl gelenek haline getirdikleri çıplaklar koşusunu ise bu yıl yine büyük ilgi gördü. Çıplaklar koşusunu bayanlarda Line Marie, erkeklerde Jakob adında iki kişi kazandı. Katılımcılar ayrıca çıplaklar için müzikli dans grupları oluşturarak festivale renk kattılar. Festival komitesi, önümüzdeki yıl daha çok sanatçı ve grubun festivale davet edileceğini bildirdi.