Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği tatbikat nefes kesti.

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda Edirne İtfaiye Müdürlüğü önündeki geniş alanda bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda personel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Gürkan, yaklaşık 6 aylık kendi başkanlığı dönemi dahil, itfaiyeye gerekli önemi veremediklerinin öz eleştirisini yaptı.

Başarısızlığın mazeretinin olamayacağını belirten Gürkan, "Benim itfaiye personel bu kadar imkânsızlığa rağmen canla başla çalışıyorlar. Zaman zaman onların istatistiklerine bakıyorum. Ne kadar faaliyet gösterdiler. Kaç tane yangına müdahale ettiler. Bazen geceleri geçerken onlara çay içmeye uğruyorum. Özellikle genç itfaiyecilerle oturup sohbet ediyorum. İnanılmaz öyküleri var. halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için özel yaşamlarından feragat ediyorlar. Bu saygıdeğer ve kutsal bir davranış." dedi.

Belediye başkanı olarak 2015 yılında onların hak ettikleri şekilde bir hizmet binası yapacaklarını kaydeden Gürkan, atacakları diğer adımları şu şekilde sıraladı: "Bunun sözünü veriyorum. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde boşa çıkacak olan üç tane tankeri itfaiyenin kullanacağı tarzda düzenleyeceğiz ki, onların hepsi yeni araçlar. Ve tahmin ediyorum ihtiyaca cevap verecek. Bir şey daha yapacağız. Yılbaşına kadar Edirne İtfaiyesi’ne yeni bir kaza kırım aracı alacağız."

Başkanın konuşmasının ardından programın en heyecanlı bölümüne geçildi. Çok sayıda öğrencinin de seyrettiği tatbikat önce bir konut yangını ile başladı. Alevlerin sardığı evde mahsur kalan temsili bir insan maketi itfaiye erlerinin başarılı çalışması sonucu ölümden kurtarıldı. Kısa süre içerisinde evden alınan maket belediyeye ait ambulansla hemen hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri bu sıvı yangınına müdahale etti. Önce çevre güvenliği alan ekipler, yangını çevreden merkeze doğru kontrol altına aldı. Ekipler sırasıyla bir binanın çatısında bulunan yaralı, bir trafik kazasında sıkışan sürücü başarılı bir şekilde kurtardı. Tatbikat kapsamında metrelerce yükseklikten halatla aşağı inen itfaiyeciler izleyicilerden büyük alkış aldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları programın sonunda itfaiyecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: CIHAN