Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları altındaki Kobani’ye gidecek peşmerge sayısının 200’den 150’ye düşürüldüğünü söyledi. Erdoğan ayrıca “Özgür Suriye Ordusu’ndan ise 1.300 kişiyi PYD kabul ettiğini bildirmiş” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“Daha önce de ifade ettiğim gibi Sayın Obama’ya “Burada tercih edilmesi gereken birinci derecede Suriye ordusu olabilir, ikinci derecede  peşmergeler olabilir” demiştik. Daha sonraki gelişmelerde PYD 200 kişilik bir grubu kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı 150’ye indirilmiş.

“Özgür Suriye Ordusu’ndan ise 1.300 kişiyi PYD kabul ettiğini bildirmiş. Şu anda birimlerimiz geçiş güzergahının nasıl olması gerektiğini görüşüyorlar. Bizim bu konuda karşıt bir görüşümüz olmadığını belirtmiştik.”

Müslim: ÖSO’nun böyle bir açıklaması yok

PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise bugün Fırat Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada ÖSO’nun Kobani’de IŞİD’e karşı savaşacağı iddialarını yalanladı.

Müslim şunları söyledi:

“Bu doğru değil. Özgür Suriye Ordusu’nun böyle bir açıklaması yok. Bu bilinçli olarak yayılan bir haber. Amaç kafa karıştırmaktır. Zaten ÖSO’ya bağlı bazı gruplar bizimle savaşıyorlar. Öyle bir şey olursa gelip bize başvururlar. Tamamen yalan bir haber.”

İMC TV’nin görüştüğü YPG ve Kobanili yetkilileri de “böyle bir şey yok” dedi.