Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç’ta askere taş atan Aysel Tuğluk’a da sert tepki göstererek şunları söyledi: “Mehmetçik sınıra gelen o mağdur insanlar için çırpınırken birilerinin çıkıp Mehmetçiğe taş atması, büyük bir densizliktir’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD ile mücadele konusunda, “Biz ne dedik; ‘sağ salim önce bu 49 rehinemizi kurtaracağız.’ Ondan sonraki yol haritamız farklı olacak. Şimdi farklı yol haritası çalışmaya başladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen “Türkiye Markası” tanıtımına katıldı. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
IŞİD ile mücadele konusunda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Sürekli bu insanlar size göç ediyor ve tehdit altında olan ülke Türkiye. Irak tarafından da Suriye tarafından da tehdit var. Bölgedeki tüm terör örgütleri ile mücadele yapmak zorundayız. Burada oluşacak koalisyon içerisinde rehineler olduğu için biz farklı yaklaşmıştık. Daha önce başbakanken böyle diyordu şimdi böyle diyor yazanlar var. O kadar anlarsınız sizin sırtınızda küfe yok rahatsınız. Bizim sırtımızda küfe var sorumluluk var. Biz ne dedik ‘sağ salim önce bu 49 rehinemizi kurtaracağız’ Ondan sonraki yol haritamız farklı olacak. Şimdi farklı yol haritası çalışmaya başladı. Biz güçlü bir ülkeyiz, yeni Türkiye gücünü yeniden keşfeden Türkiyedir. Biz gücümüzün farkında olarak Türkiye’yi bu günlere taşıdık. İnşallah bu gücü henüz keşfetmemiş olanlar da keşfedecektir” diye konuştu.
Çözüm sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör sadece komşu ülkelerde olmuyor. İçimizde de terör var. Ekonominin ayağına bağlanmış bir prangaydı terör. Çözüm sürecini başlatarak Türkiye’yi bu ağır prangadan büyük ölçüde kurtardık. Yine biz sabırlıyız. Tüm sabotajlara rağmen bu süreci kararlı bir şekilde nihayete erdireceğiz. Bu ağırlıktan Türkiye’yi inşallah tamamen kurtaracağız. Çözüm sürecine yönelik hiçbir tehdide Türkiye boyun eğmez. Şu anda Suriye’den yeni bir göç dalgasına maruz kaldık. Bir haftada 150 bin kardeşimiz sınıra akın etti. O mağdur kardeşlerimiz içeri aldık ve ülkemizde misafir ediyoruz. Yaşadıkları bölgede güvenlik temin edilinceye kadar misafir olacaklar. Bunu 1991 yılındaki büyük Kürt göçünde de yaptık. Merhum Özal da sınırları açtı. O zaman 1 milyona yakın kardeşimize sahip çıktık. Bunu takdir etmek yerine siyasetin malzemesi yapmak, istismar üretmek kendini bilmezliktir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç’ta askere taş atan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’a da sert tepki göstererek şunları söyledi: “Mehmetçik sınıra gelen o mağdur insanlar için çırpınırken birilerinin çıkıp Mehmetçiğe taş atması, büyük bir densizliktir. Türkiye’nin bu mağdur Kürt kardeşlerimize sınırları açması çözüm sürecinde muhabbeti arttırması gerekirken birileri rahatsız oluyor, tahrik peşinde, sabotaj peşinde koşuyor. Hiç umutlanmasınlar. Ne bu kardeşliğimize, ne de çözüm sürecine zarar veremezler. Bizim kardeşlerim de taş atan ellerle, su veren, ekmek veren elleri ve gönülleri birbirinde ayıracaktır diye inanıyorum. Bu son hadiselerle içeride ve dışarıdaki kardeşlerimiz Türkiye’nin yeni yüzünü keşfedecektir.”

DOĞAN CAN CESUR

Kaynak: IHA