Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanımız, Kobani’nin kimlere ait olduğuna dair bir şey söylemedi.” dedi.

Göktaş’ın AA’ya yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, her türlü etnik ayrımcılığa karşıdır. Onun bu özelliğini kamuoyu da gayet iyi biliyor. Nitekim Cumhurbaşkanımız, gazetecilerle yaptığı sohbette, Arapların Ayn el-Arap olarak adlandırdıkları Kobani’nin kimlere ait olduğuna dair bir tartışmanın içine girmeyeceğini açıkça ifade etmiş durumdadır.

“Hal böyle iken Cumhurbaşkanımızın sözlerinin çarpıtılması, basın etiğiyle de bağdaşmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kobani’nin kimlere ait olduğuna dair bir şey söylemedi. Bazı medya organları tarafından, Cumhurbaşkanımızın Kobani konusundaki sözlerinin çarpıtılması esef vericidir.”

Erdoğan, Estonya dönüşü Kobani ile ilgili olarak, “Kürtlerin mi yoksa Arapların mı tartışmasına girmek istemiyorum. Ama işin aslına bakarsanız, adı üzerinde, Ayn’el Arap’tır. Daha sonra bu Kobani’ye dönüşmüştür.” demişti.