Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim Kobani gündemine dair İMC TV’ye açıklamalarda bulundu. Peşmerge’nin geçişindeki gecikmeyi ve Duhok toplantısını değerlendiren Müslim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kobani, Kürlerin mi, Arapların mı?” açıklamasına da cevap verdi.

Peşmerge’nin geçişi

Müslim şöyle konuştu:

“Peşmergeler bizim aldığımız habere göre 2 günden beri hazır bekliyorlar. Artık bazı sorunlar bizden kaynaklı değildir. Yoksa bizimkiler yeşil ışık yakmışlardır.

Sadece Rojava’da değil herkes çok iyi karşıladı. Umarım biz de elimizden geldiğince uygulamaya çalışacağız. Diğerleri de bizim kadar ciddi olursa sanırım bir sorun çıkmaz. Hepsi bizim yararımızadır yani bu uygulama.

‘Kobani’nin demografisini değiştirmek istiyor’

Arap-Kürt meselesi niye, bu da onların niyetlerini gösteriyor, zaten hep şüpheleniyoruz. Kobani’nin demografisini değiştirmek istiyor.

Mürşitpınar siz de biliyorsunuz kimin olduğunu.”

‘Kobani Kürtlerin mi Arapların mı?’ konusu

Erdoğan, 26 Ekim’de Estonya ziyareti dönüşü bir soruya cevap verirken Kobani ile ilgili olarak, “Kürtlerin mi yoksa Arapların mı tartışmasına girmek istemiyorum. Ama işin aslına bakarsanız, adı üzerinde, Ayn’el Arap’tır. Daha sonra bu Kobani’ye dönüşmüştür. Şimdi oradaki bu gelişme bunları rahatsız ederken, olay farklı.” demişti.

Akşam saatlerinde bu sözlere Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Erdoğan’ın sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.