Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Parsana Mahallesi Beyhekim Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın 2'nci katında yaşandı. İddiaya göre, Mustafa Y. akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle eşiyle kavga etti. Kavganın üzerine eşi 3 çocuğunu da yanına alarak ailesinin evine gitti. Telefonla aradığı eşini eve dönmeye bir türlü ikna edemeyen Mustafa Y. balkona çıkarak evdeki eşyaları teker teker yola attı.

 ATACAK EŞYA KALMAYINCA EVİ YAKMAKLA TEHDİT ETTİ

Polisin ikna çabalarına rağmen eşyaları atmaya devam eden Mustafa Y. eşinin eve tekrar gelmemesi halinde evi ateşe vereceğini ifade etti. Olay yerine çağırılan kardeşi Yasin Y.'nin ağabeyinin ikna etmeyi başaramadı. Mustafa Y., kardeşiyle konuşurken "Eşim çocuklarımla birlikte eve gelecek. Çocuklarım Sabah bu evden okullarına gidecek. Onların yeri burası. Onlar gelecek ben gideceğim. Evde atacak bir şey kalmadı. Onlar buraya gelmezse evi ateşe veririm" dedi.

"EŞYALARI DEĞİL KENDİNİ AT"

Mustafa Y.'nin eşyaları attığı sırada yoldan geçen bir vatandaş cep telefonu ile olup bitenleri kaydederken, "Mustafa ağabey eşyaları atacağına kendini atsana aşağıya" dedi. Bunun üzerine Yasin Y., ağabeyine söylenen bu söze sinirlenerek vatandaşın üzerine yürüdü. Mustafa Y. de balkondan vatandaşa küfür ederek tepki gösterdi.

1 buçuk saatlik çabanın ardından Mustafa Y. polis tarafından ikna edilerek aşağıya indirildi. Sıkı güvenlik önlemleri altında ekip otosuna bindirilen Mustafa Y. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.