2014 yılından itibaren Sosyal Sorumluluk Projeleri arasında yer alan  Evlere Sıcak Yemek Dağıtımı;2015 yılında günlük 1000 ayda 30.000  aile ve kimsesiz olan yaşlılarımıza 2017 yılında,günde 1350 ayda  40.500 kişiye iftarda belediyede hazırlanan sıcak yemekleri evlerine ulaştırarak gönülleri ısıttık.
Cihanbeyli Belediyesi, Ramazan ayının başından bu yana, ihtiyaç sahibi  ailelere  ve kimsesi olmayan ihtiyarlarımızın iftar  yemeklerini evlerine bırakıyor. İlçe’de;220 hanede, günde  1500 vatandaşa her gün korunaklı kaplarda üç çeşit yemek ve tatlıdan oluşan menüyü ulaştırıyor.

Cihanbeyli Belediyesi Halkla İlişkier ve Çevre Koruma Birimi ile gerçekleştirilen Sıcak Yemek hizmeti ile paylaşma ve dayanışma ile Ramazan'ın manevi atmosferini yaşatmak, ilçede kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amaçlanıyor. Muhtarlardan yardım alınarak hazırlanan  isimler Ramazan öncesinde tek tek evlerinde ziyaret edilip veriler güncellenerek, sıcak yemek listeleri hazırlanıyor.

Güncellenen kayıtlar doğrultusunda oluşturulan listedeki isimlere her akşam iftardan önce  sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Kale,Ramazan ayında yaşlı, yardıma muhtaç ailelere sahip çıkmanın yüzyıllar öncesine dayanan bir gelenek olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ramazan ayı birlik, dayanışma, acıyı, sevinci paylaşmaya odaklandığımız bir rahmet ve bereket ayıdır. Atalarımız yüzyıllardan beri bu geleneği sadece bir aya sığdırmamış sosyal devletçiliği bütün kurum ve kuruluşlarıyla yaşatmışlardır” dedi.