EXPO 2016 Antalya Ajansı yönetim kurulu toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başkanlığında yapıldı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı’nda basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Eker, yaptığı açıklamada, toplantıda EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın mali durumu, faaliyetler, ulusal ve uluslararası ölçekteki çalışmalar hakkında yönetim kurulunun bilgilendirildiğini belirtti. EXPO 2016 Antalya’nın yapılacağı alandaki son durum hakkında değerlendirmenin yapıldığını belirten Eker, ağaçlandırma çalışmalarının ekim sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Türkiye’de ilk kez yapılacak olan EXPO 2016’ya önem verdiklerini belirten Eker, projenin Antalya’ya değer katmasını arzu ettiklerini, daha fazla nasıl değer katacağının hesabını yaptıklarını ifade etti.

Bazen ’Bu EXPO Antalya’ya ne getirdi? gibi laflar duyduklarını belirten Eker, "Amacını aşan şeyler duyuyoruz. EXPO Antalya’ya ne getirdi? En önemli hususlardan biri Antalya’ya raylı sistem kazandırıyor. 200 milyon liralık çok büyük bir yatırım, itirazların ardından iki ay içerisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na teslim edilecek ve yapım aşamasında ihale safhasına gelmiş olacak." dedi.

"EXPO KULESİ İÇİN KARAR VERİLDİ"

Toplantıda bir takım kararlar da aldıklarını belirten Eker, bunlardan birinin EXPO kulesiyle ilgili olduğunu söyledi. Eker, Antalya’da kalıcı eserlerden biri olacak EXPO kulesiyle ilgili nihai kararın verildiğini, dış cephesinin beyaz renkte, fiber boyalı saç panel olacağını belirtti.
Son yayımlanan valiler kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan ve toplantıya son kez katılan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’e, Bakan Eker tarafından pirinç şekerlik hediye edildi.

Kaynak: CIHAN