Tüm Türkiye 'nin beklediği dev derbide gülen çıkmadı. Fenerbahçe ile Galatasaray , Kadıköy'de 1-1 berabere kaldı. 37. dakikada Diego Ribas, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. İkinci yarı oyuna giren Olcan Adın'ın 83. dakikadaki golü skoru ilan etti: Fenerbahçe: 1- Galatasaray: 1.

İki takım da puanını 18'e çıkarırken, Fenerbahçe'nin, Şükrü Saracoğlu'ndaki yenilmezlik serisi 16 yıla çıktı. Beşiktaş , Antalyaspor'u yenerse, siyah-beyazlıların ezeli rakipleri ile arasındaki puan farkı 4'e çıkacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe oldu. Seyircisinin de desteğini alan sarı-lacivertliler, ilk dakikalarda oyunu Galatasaray yarı sahasına yıktı.

4. dakikadada Caner, Galatasaray yarısahasının ortalarında Bilal'ın müdahelesiyle yerde kaldı. Fırat Aydınus faülü tespit etti. Bir dakika sonra kullanılan serbest vuruşta, Nani topu cezasahası sağ yan çizgisi üzerine ortaladı. Diego'nun ortaya kestiği topu kaleci Muslera, kritik bir müdaheleyle yumrukladı ve mutlak tehlikeyi önledi.

7. dakikada Nani-Van Persie-Diego arasındaki şık paslaşmasında son olarak Portekizli, cezasahası sol içinde topukla altıpas üzerine gönderdi. Hakan Balta topu ve tehlikeyi uzaklaştırarak takımına nefes aldırdı.

11. dakikada van Persie, topu cezayayı üzerine kafayla indirdi. Markovic, topa hareketlenirken, son anda kalesinden çıkan Muslera, Sırp oyuncuya vuruş izni vermedi tehlikeyi savuşturdu.

14. dakikada sağ kanattan Caner'in kullandığı köşe vuruşunu defans uzaklaştırdı. Galatasaray yarısahasanın ortalarına gelen topu Markovic'in defansın arkasına attı. Van Persie'nin hareketlendiği topu Muslera penaltı noktası üzerinde kontrol ederken; Hollandalının, Galatasaray file bekçisine yaptığı harekete hakem faul dedi.

16. dakikada Fenerbahçe, üstüste iki tehlikeli atakla geldi. Markovic, sağdan son çizgiye inip ortasını yaptı. Sabri'nin van Persie'den önce kafayla müdahelesinde top sol kanada açıldı. Caner'in sol köşe bayrağı yakınından kontrol edip ön direğe ortasında Nani dokundu, top yan ağlarda kaldı.

19. dakikada Galatasaray yarısahasının orta solunda kazanılan serbest vuruşu Diego, penaltı noktasına doğru ortaladı. Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

27. dakikada Nani, topla Galatasaray cezasahasına doğru hareketlendi, kaleye yaklaşık 29 metre uzakta ve kaleyi tam karşıdan gören bölgede Chedjou'yla mücadelesinde yerde kaldı.

28. dakikada Nani'nin kullandığı serbest vuruşta, Muslera kaleye giden topu kornere gönderdi.

29. dakikada Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Sağdan Nani'nin kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Ba topu altıpas içine kafayla gönderdi. Mehmet Topal'ın vurmak istediği topu son anda Muslera kontrol etti ve bir kez daha Fenerbahçe'ye gol izni vermedi.

İŞTE İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan-Gökhan, Ba, Kjaer, Caner, Mehmet Topal, Josef, Diego, Markovic, Nani, Van Persie

GALATASARAY: Muslera-Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Bilal, Selçuk, Yasin, Podolski, Sneijder, Umut

GALATASARAY'IN OTELİNDE TARAFTAR COŞKUSU
Galatasaray taraftarları, Balmumcu'da kulüp başkanı Dursun Özbek'in sahibi olduğu otelde kamp yapan takımlarına büyük destek verdi. Öğle saatlerinde otelin önüne gelen taraftarlar, takımlarını coşkulu tezahüratlarla Kadıköy'e uğurladı.

SNEIJDER ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ
Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, kamp yaptıkları otelin önüne gelip tezahürat yapan taraftarların çağrılarını karşılıksız bırakmadı ve balkona çıkıp üçlü çektirdi.

EZELİ REKABETTE 381. RANDEVU
Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, bugün tarihleriyle 381. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 106 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 380 maçtan 144'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 122 kez galip geldi. İki takım 114 maçta ise eşitliği bozamadı. Sarı Kanaryalar'ın attığı 528 gole, "Cim Bom" 480 golle karşılık verdi.

LİGDE 117. SINAV
Fenerbahçe ile Galatasaray, 58. sezonunu geçiren lig tarihinde 116 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 48-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 150 gole, sarı-kırmızılılar 115 golle karşılık verdi.

SON 3 SEZONDA EV SAHİPLERİ KAZANDI
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Lig'de son 3 sezonda yapılan maçları ev sahibi takımlar kazandı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 2-0, geçen sezon 1-0 galip geldi. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 1-0, geçen sezon da 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti.

EKİM AYINDA FENERBAHÇE 12-5 ÜSTÜN
Fenerbahçe ile Galatasaray, bugün yapacakları derbi maçla ekim ayında 31. kez karşılaşacak. Taraflar, 106 yıllık tarihlerinde geride kalan 380 maçtan 30'unu ekim ayında oynadı. Fenerbahçe, ekim ayındaki randevularda rakibine galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Ekim ayında Fenerbahçe 12, Galatasaray 5 kez galip geldi, 13 maç da berabere sonuçlandı. Ekim ayında Fenerbahçe 42, Galatasaray ise 33 gol attı. İki takım, ekim ayında son maçlarını geçen sezon Türk Telekom Arena'da yaptı. 18 Ekim 2014 tarihindeki lig maçını ev sahibi Galatasaray 2-1 kazandı.

BU SEZONKİ KADROLARDA 8 FUTBOLCU GOL ATTI
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde, iki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 8'i rekabette gol sevinci yaşadı. Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Wesley Sneijder (3), Hakan Kadir Balta (2), Umut Bulut (2) ve Burak Yılmaz, Fenerbahçe'de ise Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk derbide gol attı.

HEYECANI İKİ TAKIMDA YAŞAYANLAR

Fenerbahçe ile Galatasaray bu sezonki kadrolarında bulunan toplam 4 futbolcu, her iki takımda da oynadı. Fenerbahçeli Mehmet Topal ve Caner Erkin daha önce Galatasaray'da, Galatasaraylı Burak Yılmaz ve Olcan Adın ise önceki yıllarda Fenerbahçe'de forma giydi.

UMUT BULUT'UN FENERBAHÇE'YE 8 GOLÜ VAR
Galatasaraylı Umut Bulut, Fenerbahçe filelerine kariyeri boyunca geçmişte farklı formalar altında resmi maçlarda 8 gol kaydetti. Umut Bulut, Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa olmak üzere, MKE Ankaragücü'nde oynadığı dönemde 2, Trabzonspor formasıyla 4, Galatasaray'da ise 2 kez Fenerbahçe filelerini havalandırdı. Golcü futbolcu, 2012-2013 sezonu başında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Erzurum'da oynanan TFF Süper Kupa maçında 2 gol atarak, takımının 3-2'lik skorla kupayı müzesine götürmesinde başrolü oynadı. Radikal