Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı konuk ediyor. LİG TV'den canlı yayınlanacak.Karşılaşma bugün 19.00'da başlayacak.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak lider Fenerbahçe, bugünkü maçta "yara sarmak" istiyor.


Ligde deplasmanda oynadığı son iki maçta 6 puan kaybeden sarı-lacivertliler, seyircisinin önünde Kasımpaşa maçından 3 puanla ayrılarak, iki haftanın ardından galip gelmeyi hedefliyor. Torku Konyaspor'u 2-1 yenerek en yakın takipçisi Galatasaray ile puan farkını 10'a çıkaran Fenerbahçe, deplasmanda 21. haftada Eskişehirspor'a 2-1, 22. haftada da Sivasspor'a 2-0 yenilince sarı-kırmızılı takımla arasındaki puan farkı 2 haftada 4 puana düştü. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'ndaki karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Karşılaşmanın canlı analizlerini bugün 19.00'dan itibaren tg.com.tr'den takip edebilirsiniz...


SAVUNMA VE HÜCUMDA SIKINTI YAŞANIYOR


Fenerbahçe, Kasımpaşa maçı öncesi sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle savunma ve forvette sıkıntı yaşıyor.
Sarı-lacivertlilerin savunma oyuncularından Egemen Korkmaz kırmızı kart, Caner Erkin ise sarı kart cezası nedeniyle bugünkü maçta yer alamayacak. Sakatlığı bulunan Gökhan Gönül'ün durumu ise bu akşam yapılacak antrenmandan sonra belli olacak.


Fenerbahçe forvette de sakatlıklar nedeniyle zor durumda kaldı. Sakatlıkları bulunan forvet oyuncuları Sow ve Webo, Kasımpaşa maçında oynayamayacak.


Özel program dahilinde çalışan Meireles ve Cristian'ın durumları da son antrenmandan sonra belli olacak.


EMENIKE FORMASINA KAVUŞUYOR


Sarı-lacivertlilerde arka arkaya sakatlanan 3 forvet oyuncusundan Emmanuel Emenike'nin bugünkü maçta forma giymesi bekleniyor.


Fenerbahçe'nin Torku Konyaspor'u 2-1 yendiği maçta sakatlanan Nijeryalı futbolcunun bacak üst arka adale grubunda biceps femoris kasında ikinci derece kısmi yırtık tespit edilmişti. Eskişehirspor ve Sivaspor maçında forma giyemeyen Emenike, tam olarak hazır olmamasına karşın Kasımpaşa maçında sahada yer alacak.


3 OYUNCU CEZA SINIRINDA


Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçında forma giyebilecek oyunculardan 3'ü sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Mehmet Topal, Emenike ve Emre Belözoğlu, bugünkü maçında oynayıp, birer sarı kart görmeleri durumunda 22. haftada Elazığspor maçında forma giyemeyecek.


KASIMPAŞA KÖTÜ GİDİŞE 'DUR' DEMEK İSTİYOR 


Süper Lig'de çıktığı son 9 maçta galip gelemeyen Kasımpaşa, kötü gidişi Beşiktaş'la oynanan tekrar maçında da durduramadı. "Paşa", iyi başladığı ligde arka arkaya yaşadığı puan kayıpları nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Aldığı iki deplasman mağlubiyetiyle Galatasaray'la arasındaki puan farkının kapanmasını önleyemeyen ve puan kaybına tahammülü bulunmayan lider Fenerbahçe'ye konuk olacak lacivert-beyazlılar, rakibinin sahasından 3 puanla dönmenin hesabını yapıyor. Kasımpaşa, bu sezon ligde oynadığı iç saha maçlarında yenilgi almayan rakibi karşısında bir ilki gerçekleştirerek, hem kötü gidişi durdurmak hem de yeniden çıkışa geçmek istiyor. Ligin ilk yarısındaki mücadele, Webo'nun 90+4. dakikadaki golüyle sarı-lacivertlilerin 3-2'lik üstünlüğüyle tamamlanmıştı.


6 OYUNCU KART SINIRINDA


Bugünkü mücadele öncesinde lacivert-beyazlı takımda 6 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Orhan Şam, Halil Çolak ve  Matias Lionel Fritzler'in sakatlıklarından dolayı forma giyemeyeceği maç öncesinde Elyasa Süme, Oscar Scarione, Ryan Donk, Sanharib Malki, Adem Büyük ve Barış Başdaş ceza sınırında yer alıyor. Bu oyuncular, bugünkü karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde ligin 22. haftasında, 23 Şubat Pazar günü oynanacak Sivasspor maçında oynayamayacak.


DONK İLK 11'E DÖNÜYOR


Oynadığı son maçlarda savunmada sıkıntı yaşan Kasımpaşa'da sakatlığı geçen Ryan Donk'un ilk 11'e dönmesi bekleniyor. Yaptığı hareketle 15. haftadaki Beşiktaş maçının tekrarlanmasına neden olan Donk, sakatlığı nedeniyle ligin ikinci yarısındaki 3 maçta forma giyemedi. Beşiktaş maçında 53. dakikada oyuna giren Hollandalı oyuncunun Fenerbahçe maçında ise teknik direktör Shota Arveladze'nin önemli savunma silahlarından birisi olması bekleniyor.


YANAL: MAZERETİMİZ YOK


Son iki maçında sıfır çeken lider Fenerbahçe, mutlak galibiyet hedeflediği Kasımpaşa maçına büyük sıkıntılar çıkacak. Cezalar ve sakatlıklar sarı-lacivertlilerin belini tam anlamıyla bükmüş durumda. Fenerbahçe savunmasının değişmezlerinden Egemen kırmızı kart, Caner ise sarı kart cezalısı olduğu için bu maçta görev alamayacak. Sow, Webo ve Meireles ise sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek. Sakatlığı sebebiyle 2 haftadır takımdan uzak olan Emenike idmanlara başlamasına rağmen henüz 90 dakikayı çıkarabilecek durumda değil. Cristian da aynı durumda. Bir diğer sıkıntı ise Gökhan Gönül'de. Diz kapsülünde yırtılma ve kanama olan milli oyuncunun sahaya iğneyle çıkması beklenirken, nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. 


Yeni bir orta saha


İlk 11'in gediklilerinden 5'nin kesin olarak oynamayacağı karşılaşmada 3 oyuncunun durumu da belirsizliğini koruyor. Egemen'in yerine Bekir'i, Caner'in yerine ise Kadlec'i monte edecek olan Yanal, Mehmet Topal-Emre ikilisinin önünde ise Mehmet Topuz-Holmen-Alper üçlüsüne görev vermeyi düşünüyor. En uçta ise takımdaki tek sağlam forvet Kuyt sahne alacak. Genç yıldız Salih Uçan'ı yedek kuvvet olarak tutmayı planlayan Ersun Hoca, Emenike ile Cristian'ı da gerek olması halinde ikinci yarıda sahaya sürmeyi düşünüyor. Eksiklerin mazeret olamayacağını söyleyen Yanal, oyuncularıyla yaptığı toplantıda, “Hepinize güvenim tam. Galibiyetten başka hiçbir sonucu kabul etmiyorum. Bunu da başaracağınıza inanıyorum. Kadıköy'ü dolduran taraftarları evlerine mutlu bir şekilde gönderelim. Fenerbahçe'nin iki mağlubiyetle yıkılmayacağını gösterelim” dedi.

 

 


KASIMPAŞA HAZIRLIKLARI TAMAM
F.Bahçe, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını dün akşam Samandıra'da yaptığı antrenmanla tamamladı. 3 gruba ayrılan oyuncular, 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. Ardından dar alanda çift kale maç oynayan sarı-lacivertliler, antrenmanı bireysel çalışmalarla tamamladı. Gökhan Gönül ve Cristian, antrenmanın tamamında takımla çalıştı.


Liverpool ile anlaşmış!


Caner gidiyor mu?


İngiliz medyası Liverpool'un yeni sezon için Caner Erkin'le anlaştığını yazdı. Ada basınında bomba etkisi yapan habere göre göre Caner 2014-15 sezonundan itibaren Liverpool forması giyecek. Oyuncunun menajeri Batur Altıparmak, twitterdan “Caner Erkin'in Liverpool ile anlaştığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.


Adil yargılama istiyorlar


Büyük yürüyüş!


Fenerbahçeliler bugün Bağdat Caddesi'nde tarihi bir yürüyüşe hazırlanıyor. Slogan “Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet”, hedef adil yargılama. Başkan Aziz Yıldırım'ın önderliğinde Bağdat Caddesi'nde yapılacak yürüyüş, saat 14.00'te Şaşkınbakkal'dan başlayacak, Saracoğlu Stadı'nda son bulacak. Binlerce Fenerbahçeliye çok sayıda diğer kulüp taraftarlarının da destek vermesi bekleniyor. 


Yıldırım'ın sözleri ortaya çıktı
'Galatasaray'ın köpeği oldunuz!'
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın olaylı Sivasspor-Fenerbahçe maçında hakemlere karşı sert ifadeler kullandığı temsilci raporlarında ortaya çıktı. Raporda Yıldırım'ın, “Söyle onlara adaletli yönetsinler. Ayıp denen bir şey var. Bu sene şampiyon olamazsak bunun hesabını sorarım” dediği, Fenerbahçe soyunma odasına doğru giderken de, “Galatasaray'ın köpeği oldunuz hepiniz be” ifadelerini kullandığı belirtildi.