Ferrari satış stratejisinde köklü bir değişikliğe giderek alışılanın dışına çıktı. Dünya üzerindeki müşterileri arasında iddialı bir ayrım yapan Ferrari, yeni sır modelini satmak için müşterilerini kendisi seçti. Müşteriler arasında isimleri bilnmeyen 2 de Türk var...

FERRARİ'NİN KATI KRİTERLERİNİ PARA AŞAMIYOR

Ferrari, yaptığı araştırma ile “satın almasını uygun bulduğu” yaklaşık 500 kişi seçti. Araştırma sırasında katı bir tutum sergilenirken, alıcının sadece yüklü miktarda serveti olması yetmediği, garajında 3 ya da 5 tane Ferrari bulunan sadık müşteri olması, bu işi ticarete dönüştürmemesi gibi kriterlerle destekleyerek o Ferrari benim olmalı dedirtebilecek bir strateji izlenmiş oldu. Kısacası otomobil, sahibini kendisi seçiyor. Alıcılar ise önümüzdeki günlerde aracı görmek üzere özel lansmana gidiyor. Geriye kalan ise beğeniler..

SIR OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

F150’nin Avrupa’daki fiyatının yaklaşık 1 milyon euro civarında olması bekleniyor. Bu fiyata yaklaşık 1.7 milyon euro’luk (4 milyon TL) vergi ve masraflar eklendiğinde, Türkiye’deki karşılığı ise yaklaşık 2.7 milyon euro (yaklaşık 6.3 milyon TL) olacak. Enzo modelinin yerini alacak F150 kodlu araç, Ferrari tarihinde üretilen en ileri teknolojili otomobil olacak. Firma tarafından şimdiye kadar açıklanan bilgilere göre F150’de çift kavramalı otomatik şanzımanla donatılmış 740 HP’lik 6.3 lt V12 motor görev yapacak. İlk kez hibrid sistemin kullanıldığı bir Ferrari olacak F150’de “HY-KERS” adlı elektrikli bir motor yer alıyor. Yaklaşık 40 kg ağırlığındaki kompakt yapılı elektrik motor, ürettiği 100 beygirlik güçle otomobilin performansına katkıda bulunuyor. Ferrari’nin F1 otomobillerinde de kullandığı HY-KERS sayesinde, aracın 0-200 km/s hızlanma süresi yüzde 10 kısalarken, bu süreçte emisyon yüzde 40 azalıyor.