Finlandiya Amatör Futbol liginde mücadele eden FC Anatolian Kotkat’ın (Anadolu Kartalları) yöneticileri ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Sosyal medyada karşımıza çıkan Anatolian Kotkat hakkında bilmediklerimizi Aykan Kara Beye sorduk. Aykan Bey Anatolian Kotkat ile ilgili bilinmeyenleri cevapladı.

*Anatolian Kotkat nerede ve ne zaman kurulmuştur?

FC Anatolian Kotkat, 2018 yılının Eylül ayında, Finlandiya’nın Vantaa şehrinde kurulmuştur.

*Kulubün kurucuları kimlerdir?

Kurucuları; Atakan Kara, Fatih Can ve Erol Gürkan Beylerdir. Kendileri Finlandiya’da uzun süredir ikamet eden Türkiyeli girişimcilerdir.

*Şimdiki kulüp başkanı kimdir?

2020 sezonu kulüp başkanı Atakan Kara’dır.

*Kurucuları kaç yıldır Finlandiya’da yaşıyor ve ne iş yapıyorlar?

Kurucularının her üçü de Finlandiya’da 10 yılı aşkın süredir ikamet ediyorlar ve gıda sektöründe iş veren pozisyonundalar. Fatih Can Bey’in ise kendi Taksi firması vardır.

*Takımın ismi “Anatolian Kotkat” ve Amblemi ne anlama geliyor?

Takımın isminin Türkçe karşılığı Anadolu Kartalları’dır. Takımımız ismini gelmiş olduğumuz Anadolu topraklarından almaktadır. Renklerimiz Sarı ve Siyah, amblemimiz ise çift başlı kartaldır. Çift başlı kartal Anadolu’da barışı temsil etmektedir.

 

*Takımın oyuncuları kimlerden oluşmaktadır? Hepsi Türkiye'li midir?

Takım oyuncularımızın bir kısmını Finlandiya’da yaşayan Türkiye’den gelmiş gurbetçi kardeşlerimiz oluştururken bir kısmı da Finlandiya’da yaşayan diğer milletlerdendir.  Oyuncuların hepsi Türkiyeli değil ve böyle bir amacımız da yok.Tek hedefimiz takımımızın kalıcı ve başarılı olmasıdır. Bu sebepten dolayı bize başarıyı getirecek her millet, her kültür ve her inançtan insana kapılarımız açıktır.

*FC Anatolian Kotkat hangi ligde oynuyor?

Şu anda 6.ligde oynuyoruz. Bu sezon 2. sezonumuz olacak ve sezon daha başlamadı. İlk maçımız Nisan ayının ilk haftasında. Geçen sezona tecrübesizlikten dolayı istediğimiz gibi başlayamadık. Daha sonraları 6 galibiyet alsak da bu galibiyetler 5. lig bileti almaya yetmedi. Ama bu sezon kurmuş olduğumuz kadro, teknik ekip ve en önemlisi kazandığımız tecrübeler sayesinde takılmadan bir üst lige çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.


*Takımın teknik direktörü kimdir?

Teknik direktörümüz Ömer Kılıç Bey. Kendisi bu sezonun başında göreve getirildi. Ve 1 senelik anlaşma yapıldı.

*Kulübün maddi kaynakları nelerdir?

Kulübün maddi kaynağını Finlandiya’da yaşayan girişimci gurbetçilerimiz oluşturmaktadır. Bu sezon 7 sponsorumuz bulunuyor . Ana sponsorumuz Faruk Çoban’dır . Kendisi İstanbul Grill ve Kampin Pippuri’nin sahibidir . Her sezon ekonomimizi ve giderlerimizi değerlendirerek bunun üzerine sponsorluk görüşmeleri gerçekleştiriyoruz . Ve şunu söylemeliyiz ki vatandaşlarımız yardımlarını  eksik etmiyorlar. İleriye dönük büyük planlarımız var ve bu yolda yanımızda bu değerli insanları görünce dahada mutlu ve istekli oluyoruz.


*Kulüp antremanlarını nerede yapıyor?

Antremanlarımızı  Helsinki’nin Käpylä semtindeki kapalı sahada yapıyoruz . Lige bir ay kala sıkı futsal antremanlarımız başlayacak, ve lig başlamadan önce de toplamda 6 hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz.

*Aykan Bey son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu sene hata yapma gibi bir lüksümüz yok. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Hedefimiz; her sene bir üst lige yükselmek. 3. Lige çıkma başarısını elde ettikten sonra A 2 takımı ve alt yapı paf takımları kuracağız . Ama biz kademe kademe hedeflere odaklanıyoruz bu sezon önceliğimiz şampiyon olup 5. lige çıkmaktır. Takımımız bu sezon 6 tane yeni transfer yaptı . Transferlerimizin 4 tanesi 3.lig ve üstünde bulunan liglerde top oynamışlardı. Takım oyuncu kalitemizin şuanda 6.ligin çok üstünde olduğunu buradan size rahatlıkla söyleyebilirim.

Aykan Bey biz de Anatolian Kotkat takımına başarılar diliyor, önümüzdeki sezon başarı haberlerinizi yazmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Biz de size teşekkür ediyor iyi yayınlar diliyoruz.

Röportaj: Tarkan Tekten/HaberFin 

Haber : Aykan Kara