Finlandiya'da bir restoranda üç Türk bıçaklanarak öldürüldü. Olay dün saat 13.00 sıralarında Laukaa kentinde Laukaantie 18 numarada bulunan Aziz ve Asiye Şekersöz çiftinin işlettiği Midia adlı Türk restoranında meydana geldi. Uzun yıllardır Finlandiya’da yaşayan ve çifte vatandaş olan Aziz ve Asiye Şekersöz, garsonları Kübra Turan’la birlikte henüz belirlenemeyen bir nedenle bıçaklanarak öldürüldü. Şekersöz çiftinin biri kız ikisi erkek üç çocuğu bulunuyordu. Restoranda bulunan elleri kanlı bir kişi gözaltına alındı. Polis cinayetin alacak verecek yüzünden çıkmış olabileceğini ancak, siyasi yada kan davası cinayeti olasılığı üzerinde de durulduğunu ve bazı şahısların ifadelerinin alındığını bildirdi.  

Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Laukaa kasabasındaki Pizza restoranında öldürülen 3 Türkle ilgili olayda gözaltına alınan şahsın Türk olduğunu bildirildi. Açıklama şöyle:  “Finlandiya’da 1 Mart günü hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız hakkında Helsinki’ye yaklaşık 280 km mesafede bulunan Jyvaskyla şehrinin Laukaa kasabasındaki bir pizza restoranında üç vatandaşımız 1 Mart günü hayatlarını kaybetmişlerdir. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız Aziz Şekersöz, Asiye Şekersöz ve Kübray Köneç’tir. Polis henüz olay hakkında resmi bir açıklama yapmamıştır. Soruşturma devam etmekte olup, Türk vatandaşı bir şüpheli gözaltında tutulmaktadır.  Polisin resmi açıklama yapması beklenmektedir.

GÜRSEL TEKİN'DEN KINAMA

Öte yandan, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin saldırıyı kınadı ve yetkilileri sorumlu olmaya davet etti. Tekin “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız sahipsiz değildir” dedi.

Şekersöz ailesinin yakınları,  Tekin’e ulaşarak konu hakkında yardım istedi. Tekin, ailenin verdiği bilgilerin ardından Finlandiya’da bulunan işadamları ile  CHP temsilciliğini arayarak konuyu araştırmalarını ve aileye destek olmalarını istedi.

Tekin, “Yurtdışında Türklere yönelik saldırıların sebebini tüm dünyaya duyurmamız gerekmektedir. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız sahipsiz değildir Aile perişan durumda, maalesef orada bulunan yetkililerimiz konuya duyarsız iletişim sağlanamıyor, biz girişimlerimizi başlattık ailenin yanındayız” dedi. (DHA)