Mardin’de özel bir hastanede bayılan bir hastayı haberleştirmek isteyen gazeteci Mehmet Salih Keskin görevlilerin saldırısına uğradı. Mardin’de bulunan basın örgütleri saldırıyı ortak bir açıklama ile kınadı.

Mardin’de İlke Haber Ajansı’nın Muhabirliğini yapan Keskin, Mardin’de bulunan bir özel hastaneye getirilen ve bakılmadığı iddiası ile baygınlık geçiren bir hastayı görüntülü haberleştirmeye çalışırken hastane görevlilerinin toplu saldırısına uğradı. Mardin’de bulunan basın örgütleri, saldırıyı ortak bir açıklama ile kınadı. Gazeteci Keskin’in saldırıya uğradığı özel hastanenin önünde bir araya gelen Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, Mardin Gazeteciler Cemiyeti ile Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ve gazeteciler, ortak bir basın açıklaması yaparak, gazeteciye saldıran hastane çalışanlarını kınadı.

Yapılan ortak açıklamada, Mardin’in hoşgörü şehri olduğuna vurgu yapılarak sağlık hizmeti veren bir kuruluşun çalışanları toplu halde görevini yapmaya çalışan bir gazeteciye saldırmalarının kabul edilir yanı olmadığının altı çizildi. Medeniyetlerin beşiği ve hoşgörü diyarı olan Mardin’de, son zamanlarda görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilere; şantaj, tehdit ve bir takım sindirme olaylarıyla gazetecilerin görevlerini yapmalarının engellenmeye çalışılmasını üzüntü verici olarak değerlendirildi.

Hastane önünde yapılan açıklamaya bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdiği gözlendi. Gazeteciler basın açıklamasının ardından fotoğraf makine ve kameralarını yere bırakarak bir dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Kaynak: CIHAN