Uzun süredir beklenen Nexus 5, Google'ın yaptığı açıklamayla en sonunda duyuruldu! Google ve LG'nin ortak üretimi olan telefona gelin biraz yakından bakalım.
 
Android 4.4 Kitkat'la gelen ilk telefon olma özelliği taşıyan bu cihaz, tasarımıyla da göz dolduruyor. 4.95 inç ekranıyla Nexus 4'ün bir adım ötesine geçen telefon, bu ekranda full HD keyfi sunuyor.
 
4 Çekirdekli snapdragon ile iyi bir işlemciye sahip olmasının yanısıra, güçlü bir ekran işlemcisine ve belleğe de sahip cihaz, güçlü bir cihaz olarak öne çıkıyor.
 
Telefonların artık en önemli yeteneklerinden olan fotoğraf çekme konusunda da geri kalmayan cihaz, arka tarafta 8 Megapiksellik kameraya, ön tarafta ise 1.3 Megapiksellik bir kameraya sahip. En güzel tarafı da sabitleme özelliğiyle çeken kişinin elinin titremesi gibi durumlardan etkilenmemesi.
 
69.17 x 137.84 x 8.59mm boyutlarındaki cihaz, Nexus 4'ten 9 gram daha hafif (130 gram).
 
16GB ve 32GB modelleriyle çıkan Nexus 5, 349$'dan başlayan fiyatlarla piyasaya sürüldü ancak henüz ülkemize gelmiş değil.
 
 
Google şimdilik sadece sınırlı sayıda bölgelerde mevcut olan akıllı telefon Nexus 5’in tanıtımını yaptı.
 
Cihaz 5 inç Full HD-ekrana, 2.3 GHz hızlı 4-çekirdekli işlemciye – Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB RAM ve 16/32 GB dahili hafızaya sahip.
 
Aynı zamanda bu yeni ürün 8-megapikselli ana kamera ve 1.3 megapikselli ön kamera ile, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve NFC çipi modülleri ile donatılmıştır. Kamerada bulunan HDR+ fonksiyonuyla otomatik çekilmiş olan fotoğraf serilerinden en iyisi seçebilen cihaz, PhotoSphere ile de küresel (panaromik) çekimler yapabiliyor. Aynı zamanda optik sabitleyici sayesinde el titremesi gibi durumlara karşı korunması var.
 
Güç ve ses düğmeleri seramikten yapılan Nexus 5'in ölçüleri – 69,17 × 137,84 × 8,59 mm, ağırlığı — 130 gramdır. Yeni Nexus 5’in batarya kapasitesi 2300 ??h. Bu sayılar olağanüstü bir pil ömrüne işaret etmese de, modern akıllı telefonların ortalamalarına uzak da değiller.
 
Nexus 5, işletim sistemi olarak da Android 4.4 Kitkat’ın çıkış telefonu olma özelliğini taşıyor
 
350$’dan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülen Nexus 5'in ülkemize geliş tarihi belli değil.