Geçtiğimiz ay Google Play’de kapsamlı bir temizlik yapan Google, 60 bin kalitesiz uygulamayı silmişti. Geçtiğimiz yıl yayınlanan “Geliştirici İlkelerinde” de ahlaki değerleri ön planda tuttuğu açıklayan Google, uygulama kalitesini her geçen gün arttırma yoluna gidiyor.
 
Google aynı zamanda sunduğu teknolojiyi mümkün olduğu kadar okullara da ulaştırma hedefinde. Arama motoru devi Amerika’da kimi okullara ücretsiz Chromebook bilgisayar dağıtırken, Google I/O etkinliğinde sunduğu bir diğer yenilik de eğitim odaklı oldu.
 
Yenilikler beraber sınıfça Google Play Store’a girerek uygulama indirilebilecek. Öğrenciler Play Store’da ilgili bölüme girerek burada sadece eğitim amaçlı uygulamalarla karşılaşacak. Geliştirilen filtreleme yöntemi sayesinde uygun bulunmayan uygulamalar söz konusu bölümde gösterilmeyecek.
 
Öğretmenler tarafından tavsiye edilen uygulamaların yer bulacağı eğitim bölümünde kimi kriterlere göre arama işlemleri sağlanabilecek. Yenilenen Google+ sayesinde öğretmenler tarafından indirilen ya da tavsiye edilen uygulama tüm sınıf tarafından da görülebilecek ve indirme işlemi daha basit bir hal alacak.
 
Eğitim bölümünde ücretsiz uygulamaların yanı sıra ücrete tabi tutulan uygulamalar da yer bulunacak. Ücretli uygulamalarda ödeme işlemi okullar tarafından oluşturulan bir hesap sayesinde gerçekleşecek.
 
Daha önceki birçok hizmette olduğu gibi eğiti odaklı yenilikler de şu an için ülkemizde hizmet vermeyecek.