Trabzonspor’un bu sezonki flaş transferi olan Oscar Cardozo, sakatlığı nedeniyle Erciyesspor ve Fenerbahçe maçlarında forma giyememişti. Paraguaylı yıldız Metalist Kharkiv sınavı öncesinde iyileşse de tam anlamıyla hazır değildi. Hem kondisyon, hem de maç eksiği vardı. Buna rağmen Vahid Halilhodzic öğrencisine ilk 11’de şans verdi.

Tek forvet olarak görev yapan Cardozo, kendisine sıkı markaj uygulayan Metalist’li savunmacılardan kurtulmayı başaramadı. Fazla topla buluşamadı. Gol pozisyonuna giremedi. Hazır olmadığı her halinden belliydi. Fazla varlık gösteremedi. Buna rağmen Trabzonspor’un bulduğu golde yaptığı katkı, ''Cardozo’nun sahada olması bile yeter'' dedirtti.

CARDOZO'YU TUTUP, TOPU UNUTTULAR

Sefa Yılmaz’ın kullandığı kornerde, Metalist Kharkiv savunması ve kaleci Goryainov, topu ve diğer Bordo-Mavili oyuncuları bir yana bıraktı. Oscar Cardozo’ya yapıştı. Paraguaylı golcü onları oyalarken, Constant bomboş pozisyonda, rahat bir şekilde topa yükselerek ağları havalandırdı. Metalist Kharkiv Kaptanı Gueye, bu gol sonrası arkadaşlarına kızarak adeta, ''Cardozo’ya yapıştınız, golü yedik'' serzenişinde bulundu.

Vahid Halilhodzic, fiziksel anlamda eksikleri bulunduğu için ikinci yarıda fazlasıyla yorulan öğrencisini 58. dakikada kenara aldı. Onun çıkmasının ardından Metalist daha fazla hücum etmeye başladı ve Ukrayna ekibinin golü, Cardozo’nun oyundan alınmasından sadece 3 dakika sonra geldi.