Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturmaları çerçevesinde 5 gün önce gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, dün haklarındaki kısıtlılık kararının kaldırılmasının ardından avukatlarıyla görüştü. Sabaha kadar ifade veren Kışanak ve Anlı, bugün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

NÖBETÇİ HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

KIŞANAK, ANLI VE ATA TUTUKLANDI

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 5 gün önce terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile meclis üyesi Anlı, ifade işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Mahkeme Fırat Anlı ile Gültan Kışanak'ın tutuklanmasına karar verdi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Kışanak, 25 Ekim günü Diyarbakır Havalimanı'nda, DBP Meclis Üyesi Fırat Anlı ise adresinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınmıştı. 

Bu arada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Belediye Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasını, belediye önünde protesto eyleminde yakalanan Eski BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.Savcılıktaki ifadesinden sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Ata, tutuklandı.

SAVCILIK: SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAKTAN TUTUKLANDILAR 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör  soruşturması kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı  Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın tutuklandığı açıklandı.  Savcılıktaki ifade işleminin ardından tutuklanma talebiyle Kışanak ve  Anlı'nın nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu  ifadelere yer verildi: "Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince 2016/619 ve 2016/621 sorgu  numaraları ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler Gültan Kışanak ve  Fırat Anlı TCK 314/2 maddesi gereğince 'silahlı terör örgütüne üye olmak'  suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir. Başsavcılığımızca yürütülmekte olan  2015/45832 ve 2016/32488 numaralı soruşturmalar devam etmekte olup,  soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak  ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için  Kocaeli'nin Darıca ilçesinde toplanan gruptan, 20 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, HDP Darıca İlçe Başkanlığı önünde Kışanak ve  DBP'li Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan  grubu polis, basın açıklamasını parti binalarında yapmaları konusunda uyardı.

Polisin uyarsına itiraz eden ve taşkınlık çıkaran gruba polis müdahale  etti. Aralarında HDP Kocaeli İl Başkanı İbrahim Ergin ve bazı parti  yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi, gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, Gebze Fatih Devlet Hastanesindeki sağlık  kontrollerinin ardından Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. AA