Bünyamin Gürz isimli vatandaş, Hatay’ın Erzin ilçesinde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinde büyük ihmal olduğunu söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere devlet kurumlarına farklı tarihlerde 7 tane dilekçe yazmasına rağmen bölgede çalışma yapılmadığını belirten Gürz ‘’Gerekli tedbirler zamanında alınsaydı, bu acı olayların hiç biri yaşanmayabilirdi." dedi.

BAKAN EROĞLU’NA KONUYU İLETTİ

Geçtiğimiz Çarşamba gecesi Erzin’e bağlı Ilıcalar bölgesinde, Amanos dağlarından gelen yağmur sularına kapılan 5 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 ay önce aynı bölgede yine sel olmuş, 1 kişi hayatını kaybetmişti. Sel baskınına sebep olan derenin ıslahı için iki yıldır mücadele veren Bünyamin Gürz, olayda devlet yetkililerinin ihmali olduğu iddia etti. Konuyla ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne farklı tarihlerde 7 tane dilekçe yazan, cumhurbaşkanı seçimi öncesi ilçeyi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na konuyu ileten Gürz, son ölümlerin büyük bir skandal olduğunu vurguladı.

İLK DİLEKÇE 2 YIL ÖNCE VERİLDİ

Bünyamin Gürz, “Sel baskının yaşandığı bölgenin ıslahı için ilk dilekçemi 4 Haziran 2012’de verdim. Gelen cevapta ’makinelerimiz müsait olduğu an söz konusu bölgede gerekli çalışmaları yapacağız’ deniliyordu. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen bölgede çalışmalar başlatılmadı. Farklı tarihlerde Kaymakam Bey ve ilgili kurumlara 7 adet dilekçe yazdım. Fakat hepsine aynı cevap geldi. Gerekli çalışmalar başlatılmadı ve maalesef aynı bölgede 5 vatandaşımız hayatını kaybetti.’’ dedi.

FELAKET GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

Devlet yetkililerinin ihmali olduğunu anlatan Bünyamin Gürz, ’’Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da ıslah için başvurdum. Dilekçeler elimde. Ama ilgilenilmedi. Bu felaket göz göre göre geldi. Devlet duyarsız kaldı. Eğer verdiğim 7 dilekçeye duyarlı olunsaydı, bugün bu ölümler olmayacaktı. Her işin başında ’insan canı önemli’ deniliyor ama bu tür felaketler gelirken insan canını önemseyip bir önlem alınmıyor.” ifadelerini kullandı.

HESABINI KİM VERECEK?

Son 2 ayda Ilıcalar bölgesinde 2 ayrı olay yaşandığını hatırlatan Gürz, “Geçtiğimiz Temmuz ayında aynı bölgede küçük çaplı bir su baskını yaşandı. Yalnız o bundan küçük çaplıydı. 1 vatandaş hayatını kaybetti. Aradan geçen 2 aya rağmen yetkililer bir önlem almadı. Maalesef faciaya davetiye çıkarıldı. Bunun hesabını kim verecek? Orada 300’e yakın insan vardı. Bu 300 kişi erken davranıp kendi imkanlarıyla tahliye olmasaydı, ölen insan sayısı çok daha fazla olabilirdi. Yetkililer bunca uyarıya rağmen neden bir önlem almadı? Burada büyük bir ihmal var. İnşallah bu son bir ders olur, bu derenin ıslahı artık yapılır. Bundan sonra bu ve buna benzer facialar yaşanmaz.” diye konuştu.

5 ÖLÜ, 1 KAYIP

İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıcalar’da gece etkili olan sağanak yağış sele yol açmış, sel sularına kapılan 5 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi kaybolmuştu.

Kaynak: CIHAN