HDP Urfa Milletvekili Leyla Güven, HDP Cihanbeyli İlçe Örgütü iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, AKP’nin koalisyon çalışmaları adı altında yaptığı ziyaretlerin formalite olduğunu ifade ederek, hükümet kurma gibi bir dertlerinin olmadığını, savaş hazırlığı yaptığını vurguladı.


KONYA/HACİ GÜNEŞ

Halkların Demokratik Patisi (HDP) Cihanbeyli İlçe Örgütü, Cihanbeyli Düğün Salonu’nda iftar yemeği verdi. Yemeğe HDP Urfa Milletvekili Leyla Güven’in yanı sıra, İsveç Kürt Milletvekili Serkan Köse,HDP Konya İl eş başkanları, HDP Cihanbeyli ve Kulu ilçe eş başkanları ve belediye meclis üyeleri, İç Anadolu Platformu temsilcileri ile yüzlerce kişi katıldı. Demokrasi ve Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından HDP Konya Eş Başkanı Nurhan Erkal, İç Anadolu Platformu temsilcilerinden Ahmet Gezer ve İsveç Kürt Milletvekili Serkan Köse bir konuşma yaptı. Daha sonra söz alan HDP Urfa Milletvekili Leyla Güven, önemli açıklamalarda bulundu.


Güven, AKP’nin hükümet kurma gibi bir niyetinin olmadığını, partilere gerçekleştirdiği hükümet kurma koalisyon ziyaretlerinin de formalite olduğunu vurguladı. Halkın, AKP hükümetinin iki yüzlü ve yalan politikasından bıktığını ifade ederek, “Türkiye’de yaşayan tüm halklar AKP’nin kirli politikalarından bıkmış durumdadır. Özellikle de Kürt halkı bunların gerçek yüzünü gördü ve son seçimlerde de gereken cevabı da verdi. Kürt eski Kürt değildir. AKP, yönünü demokrasi ve barışa değil çatışma ve savaşa çevirmiştir" dedi.