Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani’deki saldırıları nedeniyle  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kobani sınırına yürüme çağrısı yaptı. Çağrı üzerine Kobani sınırına ulaşmak isteyen DBP il, ilçe örgütü üyeleri ve halk Urfa’nın Suruç ilçesine giderek IŞİD geçişlerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Mardin Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri de yarın saat 08.00’de Nusaybin ilçesindeki Barış Parkı önünden Kobeni sınırına hareket edeceğini açıkladı.

Ne Olmuştu?

Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik IŞİD saldırıları 5. gününde devam etti ve Kantonun doğu, batı ve güneyinde IŞİD ile YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG), 45 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve IŞİD’e ait 4 aracı da imha edildiğini açıkladı.

Kobani’deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için sınıra yürüyüp çadır kuran halka sabah saatlerinde ve akşam asker ve polis saldırdı.

Irak Şam İslam Devleti’in (IŞİD) saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınmak isteyen Rojavalılara öğle saatlerinde sınır açıldı.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim “Kobani için kim ne yapacaksa şimdi yapmalı. Eğer gerçekten ikinci bir Şengal yaşanmasını istemiyorsak Kobani’yi savunacağız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD’in Kobani Kantonu’na yönelik saldırılarıyla ilgili “Türküyle, Kürdüyle, bütün devrimci ilerici güçlerini, nerede olursa hangi iş, pratik görev olursa olsun, bırakıp mutlaka Rojava’nın yanında kendisini konumlandırması gerekiyor” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Irak Şam İslam Devleti’nin saldırıları altındaki Koban Kantonu’na sahiplenme çağrısı yaptı.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, “Bütün Kürdistanlılar’ın farklılıkları bir yana bırakarak, hep birlikte Kobani toprakları ve halkının ırzını ve namusunu savunmasını talep ediyorum” dedi.