Kuşca'lı olmam hasebiyle seçim çalışmalarının stardını Kuşca'da verdik. Gündüz ev ziyaretleri akşam halk toplantısı gerçekleştirdik. Ev ziyaretlerinde tarafımıza yöneltilen sorular oldu. Başlatılan ve dayatılan çatışmalar ve şiddete ilişkin kaygılar dile getirildi. Son süreçte yaşananların iktidar eliyle gerçekleştiği amacın HDP'yi baraj altında bırakarak tek başına iktidar olmanın hedeflendiği dillendirildi.


Halkta genel anlamda bir kaygı gerginlik söz konusu olsa da savaşı durdurmanın tek yolunun HDP'nin mecliste olması gerektiği yönünde algı vardı. Artık Konya'dan bir vekilin çıkması gerektiğini desteklerinin HDP'ye olacağını söylediler

Kulu'da sabah dönemi kadın öğleden sonra halk toplantısına katılımım oldu.

Yeniceoba'da esnaf ziyareti akşam saatlerinde Kütükkuşağı'nda halk toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda ve esnaf ziyaretlerinde aynı durumlar dile getirildi. Halk toplantılarında ev ve esnaf ziyaretlerinde biz adaylara ilgi yoğundu. Şiddet ve çatışma ortamı her ne kadar bir kaygı ve gerginlik oluşturmuş olsada HDP lehine bir hava estirdiiği aşikardı. Barışın teminatı olarak HDP'yi görüyorlardı. Şiddetin sona erdirilmesi için HDP'yi destekleyeceklerini söylediler yaptığımız ziyaretler Konya'da HDP'nin oylarında artış olacağını göstermektedir.

Haber Merkezi - YBHABER