HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Atatürk Havalimanı’ndaki patlamayı kınayarak, “Havalimanı gibi bir yerde bombalar patlarken bu ülkenin hükümeti, içişleri bakanı, istihbaratı, emniyeti ne yapıyor onu da merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıya ilişkin Meclis’te açıklama yaptı.

Baluken saldırıyı kınayarak şu ifadeleri kullandı:

“Basına düşen haberlere göre şu anda İstanbul’da ard arda patlamalar ve silah sesleri olduğu yönündeki haberleri üzüntü ile okuduk. Her birimizin çalışma programı için kullandığı havaalanına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

“Bu konu ile ilgili hükümet bilgilendirme yapmalı. Saldırılar yapılırken Atatürk Havalimanı gibi bir yerde bombalar patlarken bu ülkenin hükümeti, içişleri bakanı, istihbaratı, emniyeti ne yapıyor onu da merak ediyoruz.

“Vahim olan şu, dış istihbarattan, dış devletlerden bazı terör olaylarının gelişeceğine dair bilgiler de bugün yazılıp çizilmişti. Buna rağmen ülkenin kalbi sayılan bir havaalanında bu tarz hadisler yaşanıyorsa, burada gerçekten çok vahim bir tablo ile karşı karşıyayız.

“Cenazeler yerdeyken çok ağır siyasi değerlendirmeler yapmak ahlaki olmaz. eleştiri haklarımızı saklı tutuyoruz. Bütün halklarımıza geçmiş olsun.”