Cihanbeyli'de, HDP Cihanbeyli İlçe Örgütü'nün önünde yurttaşların kısa bir süre önce astığı HDP flamaları, dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı.

Konya'nın Cihanbeyli İlçe Örgütü'nün önündeki direklere asılan HDP flamalarının, gece yakıldığı öğrenildi. HDP'lilerin ilçe binasına gitmesiyle ortaya çıkan olaya ilişkin Cihanbeyli İlçe Eşbaşkanı Halil Kadiroğlu yaptığı açıklamada, "Gece saatlerinde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, partimizin ilçe binası önünde asılı olan flamalar indirilerek yakılmıştır. Görgü tanıkları, gece 00.00-01.00 sularında büronun önünden iki Şahin markalı aracın geçtiğini ve bazı kişilerin araçtan inerek bayrakları yaktığını söylediler" dedi.

Flamaları kimlerin yaktığını tahmin edebildiklerini söyleyen Kadiroğlu, "Bu tarz korkakça ve alçakça yapılan saldırılara boyun eğmedik, eğmeyiz" dedi. Kadiroğlu, provakatörlere ve saldırılara asla geçit vermeyeceklerini dile getirerek, HDP'nin barajı geçmesinden korkanlara en güzel cevabı, 8 Haziran sabahı sandıkta vereceklerini ifade etti.

(nsa/kk/avt)