HDP Konya milletvekili adayları Hüseyin Özkan ve Şaziye Şener, Kulu'da seçim startını verdi.

HDP Kulu İlçe Örgütü binasında partililerle bir araya gelen HDP Konya milletvekili adayları Hüseyin Özkan ile Şaziye Şener, seçim çalışmaları stratejisi üzerine basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya milletvekili adaylarının yan ısıra HDP Kulu İlçe eş başkanı ve yöneticileri, Kulu Belediyesi DBP meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan HDP Konya milletvekili adayı Hüseyin Özkan, sıralamanın ilk y ada son olmasının hiç bir farkının olmadığını ifade ederek, önemli olan partinin barajı aşması olduğunu kaydetti.

Tüm adaylara düşen sıralamaya bakmaksızın, herkesin ilk sıradaymış gibi, çalışmalara katkı sunması gerektiğini belirten Özkan, "Bize düşen partiye katkı sunmaktır. Bizim parti kültüründe kırgınlıklara yer yoktur.  Biz, bir halk hareketiyiz, bizim koltuk, para -pulda gözümüz yoktur. HDP'nin aday listesi çok isabetli olmuştur. Çok renkli ve her kesimi şemsiyesi altına topladığı bir aday dağılımı söz konusudur. Bu aday kadrosuyla değil yüzde 10 barajı; yüzde 15'leri zorlayacağız" dedi.

HDP Konya milletvekili adaylarından Şaziye Şener de, adaylar olarak hiçbir tartışmanın içine girmeksizin zaferi hedefleyerek çalışmalara katılmaları gerektiğini vurguladı. Şener, HDP'nin halkın kendisi olduğunu ve aynı zamanda bir kadın partisi olduğunu belirterek, bugünden itibaren ev ev, sokak sokak girerek seçim çalışmalarını yürüteceklerini belirtti.  Kürt hareketinin kültüründe koltuk, mevki sorununun olmadığını kaydeden Şener, sıralamanın hiçbir önemi olmadığını ve herkesin birinci sıradaymış gibi canı gönülde çalışması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından adaylar ile partililer köyleri ziyaret etmek için yola çıktı.