Bayraktar, "Bu artışı, Doğu ve Güneydoğu illerimizde süreçle birlikte başlayan huzur ve güven ortamının bir tezahürü olarak da değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yılın ilk 5 ayında traktör sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,14 arttığını anımsattı. Bu yılın mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre traktör sayısında oransal olarak en fazla artışın yüzde 15,86 ile Tunceli'de görüldüğünün altını çizen Bayraktar, Tunceli'yi yüzde 11,83 ile Kilis, yüzde 11,21 ile Iğdır, yüzde 10,19 ile Ağrı, yüzde 8,96 ile Şırnak, yüzde 8,50 ile Siirt, yüzde 7,84 ile Mardin, yüzde 6,75 ile Gaziantep ve yüzde 6,65 ile Muş illerinin takip ettiğini kaydetti. Bayraktar, İstanbul'daki traktör sayısında ise aynı dönemde "Huzur ve güvenin tezahürü"
 
Bu yılın nisan ve mayıs aylarında geçen yılın aynı aylarına göre traktör alımlarında görülen oransal artışa dikkati çeken Bayraktar, "Bu artışı, Doğu ve Güneydoğu illerimizde süreçle birlikte başlayan huzur ve güven ortamının bir tezahürü olarak da değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Güven ve barış ortamının her açıdan büyük önem taşıdığını vurgulayan Bayraktar, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Sadece traktör sayısındaki artış bile, huzurlu bir ortamda bu bölgelerimizin tarımsal manada nasıl bir atılım yapacağının ve nasıl bir potansiyele sahip olduğunun kanıtıdır. Barış ve güven ortamı sürdüğü müddetçe Doğu ve Güneydoğumuzun tarım ve hayvancılık üretiminde patlama bekliyoruz."
 
En fazla traktör Manisa'da
 
İller itibarıyla traktör sayısına bakıldığında Manisa'nın 74 bin 720 traktörle birinci sırada yer aldığını belirten Bayraktar, Manisa'yı 71 bin 881 traktörle Konya'nın, 54 bin 478 traktörle Balıkesir'in izlediğini ifade etti. Bayraktar, şunları kaydetti:
 
"En az traktör ise coğrafi özellikleri ve tarım alanları yapısı dolayısıyla 38 adetle bir önceki yıl olduğu gibi, yine Rize'de. Rize'yi 173 traktörle Trabzon, 719 traktörle Hakkari, 908 traktörle Bingöl, 980 traktörle Artvin, bin 194 traktörle Tunceli, bin 884 traktörle Şırnak, bin 965 traktörle Siirt ve 2 bin 6 traktörle Ordu izliyor."
Kaynak: AA