21-23 eylül tarihinde gerçekleşen proje gençlerin katımıyla gerçekleşti.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen ve Gençlik Araştırmaları Derneği tarafından verilen eğitim programın amacı gençlerin aktif vatandaşlar olarak politika yapım sürecine katılımlarını sağlamak.

Verilen eğitimlerde sekiz bölgesel eğitmen eğitimiyle yerellerde birçok eğitmen katılım koçu yetiştirildi.

Demokratik Katılım Projesi ile genel eğitim ve uzmanlık eğitimi adında iki kategoride eğitimlerin verildiği programda Gençlik Kurumları ve İşleyişi, Gönüllülük ve Genç Katılım başlıklı eğitimlerde yer aldı.

İkinci bir proje olan Uzmanlık eğitimleri ise Yeni Medya ve Geleneksel Medya, Proje Yazımı ve Yönetimi alanlarına ilgi duyan, bu konuda proje fikrine sahip ve başvurusunu o alanda yapmış kişilere verileceği bildirildi.

Türkiye genelinde 8 Bölgesel Eğitmenin düzenlediği projede hedeflenen 120 yeni medya ve geleneksel medya alanında, ayrıca Proje yazımı ve Yönetimi alanında da toplamda en az 240 Eğitmen (Koç) yetiştirmek.

21-23 Aralık tarihlerinde Konya Bera Mevlana Otel'de verilen eğitimde toplam 70 kişiye Eğitmenlik (Koçluk) sertifikası verildi. Böylelikle sertifikalarını alan eğitmenler bundan sonraki projelerde kendileri eğitim verebilme hakkında sahip oldular.

Karaman olarak Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Emre YILMAZ ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Gençlik İnisiyatifi Topluluğu Başkanı Ali Asan katılımı gerçekleştirdi.
Başkan YILMAZ, program çerçevesinde gerçekleşen kültür ve organizasyon fuarı, Karaman Belediyesi ve Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan materyaller ve afişler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Eğitimi alan Gençlik Meclisi Başkanı Emre YILMAZ ve Gençlik İnisiyatifi Topluluğu Başkanı Ali Asan en kısa zamanda aldıkları koçluk eğitimini Karaman İlinde bulunan gençlere de verileceğini söyledi.