Iğdır’lı ailenin çiftçi çocuğu olan Maksut Çavlu, Türkiye’nin en büyük online ses ve beste  yarışması ‘’Bi Yetenek Kim ‘’ yarışmasında birinci oldu.

Performansları İnternet üzerinden oylanan yarışmacılardan en yüksek oy alan 10 finalist  canlı  performans gecesinde kıran kırana yarıştılar. 

Müzik sektörüne birçok isim kazandıran, sektörün öncü isimleri ;  Engin Akıncı , Tolga Görsev, Yalçın Birol, Hakan Dedeler , Burçin gülbahar jüri  üyeliği yaptıkları’’ Bi Yetenek Kim Yarışmasında ‘’ ilk üçü seçtiler.

Kınay Production ve 21 Medya’nın projelendirdiği Bi Yetenek Kim yarışmasıyla kendini gösterme fırsatı yakalayan Maksut Çavlu, tüm imkânsızlıklara rağmen birinci olmanın mutluluğunu anlattı.

Ağrı’da müzik öğretmenliği okuyan yarışmacı ‘’ grup arkadaşlarım ve ben her birimiz farklı şehirlerden gelerek ‘’ Bi Yetenek Kim ‘’ yarışmasında birleştik. Çok zor imkanlarla bir araya geldiğimiz için yarışma öncesinde prova dahi alamadık. Yarışmaya gelebilmek için otostop bile çektik . Çektiğimiz tüm sıkıntılara değdiğini düşünüyorum. Çok değerli jüri üyeleri bizleri dinledi. Uzun yıllardır beste yapıyorum, fakat yaşadığımız bölge gereği kendimizi ifade etmekte güçlük çekiyoruz. Bu yarışma benim için ses oldu. Bizi gördüler. Murat Kınay'a ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’.dedi.