İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan "DEAŞ ile mücadele" toplantısının ardından Hammond, ABD'li mevkidaşı John Kerry ve Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, İngiltere Dışişleri Bakanlığında ortak basın toplantısı düzenledi.
Bir gazetecinin, yabancı savaşçıların Suriye'ye gitmelerinin ve İngiltere'ye dönmelerinin engellenmesine ilişkin sorusuna İngiliz Bakan Hammond, şu yanıtı verdi:

"İngiltere'den giden yabancı savaşçılarla mücadele çok katmanlı bir yaklaşım gerektiriyor. Bu kişileri belirlemeli ve gitmelerini engellemeliyiz. Eğer giderlerse, dönüşlerini engellemeliyiz. Avrupa'daki ortaklarımızla bu konuda çalışmalıyız. Çünkü birçok kişi Avrupa ülkelerini transit olarak kullanıyor. Transit rotaları olarak kullanılan ülkelerdeki güvenlik güçleriyle irtibat halindeyiz.


TÜRK BAŞBAKANI KESİNLİKLE HAKLI


Türkiye, Suriye'ye gitmek isteyen kişileri durdurma konusunda harika bir iş çıkarıyor. Sınırın yapısından yüzde yüz başarılı olamazlar, Türk Başbakanı bu konuda kesinlikle haklıdır. Ancak harika bir iş çıkarıyorlar."

Londra'da bugün yapılan toplantıyla DEAŞ'ı zayıflatmak ve mağlup etmenin amaçlandığını dile getiren Hammond, DEAŞ ideolojisinin dünyanın her yerinde sona erdirilmesinin önemini de vurguladı.