2016 yılının Nisan ayında IŞİD’e katılmak için evden kaçan Kürt kökenli iki Türk kızın ağabeyi ve karısı da IŞİD adına yardım malzemesi sağlamaktan bugün sabah saatlerinde Danimarka’nın Bröndby kasabasında gözaltına alındılar.

Gözaltına alınan 28 yaşındaki erkeğin; iki kızı IŞİD’e katılmak için kaçan Yaşar Olgun’un oğlu olduğu, 29 yaşındaki kadının da Yaşar Olgun’un gelini olduğu açıklandı.

Baba Yaşar Olgun  yaptığı açıklamada verilen bilgiyi doğruladı ve gözaltına alınan erkeğin, oğlu olduğunu, kadının da gelini olduğunu söyledi

Danimarka’nın başkenti Kopenhag yakınlarındaki Bröndby Belediyesi sınırları içinde bulunan Hallingparken toplu konutlarında bir adrese bugün yapılan baskında gözaltına 28 yaşındaki erkek 29 yaşındaki kadının geçtiğimiz Nisan ayında evlerinden kaçan Leyla ve Balle Olgun’un ağabeyi ve yengeleri oldukları açıklandı.

Polisin bomba uzmanları ve özel timlerle ablukaya aldığı mahalledeki adreste gözaltına alınan kişilerin Suriye ve Irak’ta IŞİD adına yapılacak terör ve saldırı eylemlerinde kullanılmak üzere Danimarka’dan kameralı Drone ve bilgisayar aksamı temin ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları açıklandı.

Polisten yapılan açıklamada gözaltına alınan kişilerin milliyetleri ve isimleri açıklanmamıştı, ancak TV2 kanalı isim vermeden gözaltına alınan kişilerin Olgun ailesi üyeleri oldukları ve 28 yaşındaki erkeğin evlerinden kaçan kızların ağabeyi ve 29 yaşındaki kadının da Olgun ailesinin gelini olduğu açıklandı.

 TV2 tarafından verilen bilgiyi doğruladı.

Halen Türkiye’de kayıp kızlarını aramaktayken oğlunun ve gelinin gözaltına alındığı haberini  alan talihsiz baba şok geçirdi. Türkiye’de bir televizyon kanalına kızlarının bulunması için başvuru yapmasıyla gündeme gelen Yaşar Olgun’un hikayesi hem Türk hem Danimarka basınında uzun süre haber olmuştu.

2016 yılının Temmuz ayından beri kızlarını arıyordu

Danimarka’da seyahat acentası işletmekte iken 2016 yılının Temmuz ayında Türkiye’ye giderek kızlarını bulmaya çalışan talihsiz baba Yaşar Olgun aradan geçen süre içinde IŞİD mensupları ile görüşebilmek için Suriye sınırına kadar inmiş, kızlarının Danimarka’dan kaçma sürecinde Danimarka polisinin babanın kayıp başvurusunu ciddiye almamasının önemli rol oynadığını ileri sürmüş, kendilerine en büyük destek ve yardımın Türk polisi tarafından yapıldığını söylemişti. Kaynak : Kuzey.dk