Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırıları 14. gününde  üç cephede devam ediyor.  IŞİD akşam saatlerinde Kobani şehir merkezine havan toplarıyla saldırdı.

Merdisimêl köyünden Boydê köyüne kadar olan sınır hattında bulunan birçok köye havan topu atıldı. Saldırılardan 3 sivil yaralandı, birçok ev de hasar gördü.

YPG’den Rabia-Cezaa-Dugura’da yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama

YPG Basın Merkezi, iki gündür Rabia-Cezaa-Dugura’da yoğunlaşan saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 27 Eylül akşamı başlayan saldırıların devam ettiğini bildiren YPG, IŞİD’in Irak’ta bulunan güçlerinin büyük bölümünü bu alana sevk ettiğini, tank-top ve ağır silahlarla dün bütün gün ve gece boyu saldırılar düzenlediğini belirtti.

Musul’a bağlı Rabia ilçesine yönelik IŞİD saldırılarının da püskürtüldüğünü ve yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 17 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü belirten YPG, 14 YPG savaşçısının da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Asya Abdullah: Katliam yapmak istiyorlar ama direniyoruz

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Kobani’de halk direnişinin en üst aşamaya ulaştığını ve Kobani’ye saldırılar sürdüğü sürece tüm Kürt halkının örgütlülük içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Abdullah, eylemlerin sürmesi ve artırılması gerektiğini belirterek, örgütlü bir şekilde özgürlük için verilen mücadelenin bugün Kobani’de sürüyor, “Kobani’de Kürt halkının onuru, toprakları savunuluyor. Bu yüzden tüm halkımız bu direnişte yer almalı. Kobani halkının ve savaşçılarının yanında yer alınmalıdır” dedi.

Kobani’ye destek eylemeleri

İstanbul’da da Kobani ile dayanışma amacıyla KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla bir araya gelenler Taksim Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüyerek IŞİD’in saldırılarını protesto etti.

Türkiye Barış Meclisi üyeleri, Kobani ve Suruç’taki incelemelerinin ardından yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, Türkiye’den beklentileri sıralarken Prof. Dr. Mithat Sancar ise Kobani’deki yetkililerin kendilerine en fazla silaha ihtiyaç duyduklarını anlattıklarını aktararak, acil bir yardım koridorunun açılması gerektiğini belirtti.

Kadınlar Barış İçin Kadın Girişimin çağrısıyla Ankara, Adana ve İstanbul’da Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani saldırılarını protesto etti.

Fransa’nın başkenti Paris, Stockholm IŞİD’in Kobani saldırıları protesto edilirken Avrupa Kürt Demokratik Kongresi’nin (KCD-E) çağrısı üzerine  Kürtler, Almanya’nın üç merkezinde kitlesel açlık grevine başlayacak.

Erdoğan: ‘Şimdi yol haritamız farklı olacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Marka Tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyona bugüne kadar rehineler nedeniyle farklı yaklaştıklarını söyleyerek, “Sağ salim önce bu 49 tane rehinemizi kurtaracağız. Ondan sonraki yaklaşım, ondan sonraki yol haritamız farklı olacak. Şimdi farklı yol haritası inşallah çalışmaya başlıyor, çalışacak” dedi.

YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar İMC TV kamerasına yansıdı

Kobani’de YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Bölgedeki çatışmalar Türkiye tarafında çıplak gözle görülebiliyor. Bugün bölgenin batı tarafında yaşanan çatışmalar ve hareketlilik İMC TV kamerasına yansıdı.