Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani saldırıları 43. gününde de devam ediyor. IŞİD ve Halk Savunma Birlikleri (YPG) / Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) arasındaki çatışmaların Kobani’nin doğu cephesinde yoğunlaştığı ve gece boyunca devam etiği öğrenildi.

Ayrıca IŞİD’in, doğu cephesinde bomba yüklü bir araçla kent merkezine saldırmak istediği, saldırı girişiminin ise YPG’liler tarafından bertaraf edildiği öğrenildi.

Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) göre, dün gece saatlerinde Kobani’nin Güney cephesinde YPG ile IŞİD arasında çok şiddetli çatışmaların yaşandığı ve çatışmalarda çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.

Kobani’nin güney cephesindeki çatışmalar da yoğunlaşarak devam ediyor.

Ayrıca IŞİD’in, Cuma akşamından bu yana Mürşitpınar Sınır Kapısına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı öğrenilirken IŞİD sınır kapısına yakın bölgeyi havan toplarıyla vurmaya devam etti.

Gece boyunca IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyon güçleri de yer yer IŞİD noktalarını vurdu. Yerel kaynaklar tarafından en az 6 hava saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi.

IŞİD, Irak’ta iki bölgede geriletildi

Irak ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi güçleri, IŞİD’in Irak’ta iki bölgede geriletildiği açıkladı.

Dizayi: Peşmerge, IŞİD ile doğrudan çatışmaya girmeyecek

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi Kobani’ye gönderilmesi planlanan Peşmergelerin doğrudan çatışmaya girmeyeceğini ancak ağır silahlarla IŞİD’e karşı savaşan YPG’ye destek olacağını söyledi.

Bölgesel Yönetim’in Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin de peşmergenin götüreceği yarı ağır silahların IŞİD’e karşı etkili olacağını vurguladı.

Sınırda Kobani nöbeti devam ediyor

Rojava sınırında günlerdir devam eden Kobani’ye destek nöbeti eylemi, Türkiye’nin birçok kentinden katılımcıyla sürüyor.