İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkanı sunan 'İstanbul'u Koşuyorum' etkinlikleri bu yıl Dünya Kadınlar Günü özel etabı ile başladı. Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile düzenlenen yarışta yaklaşık bin İstanbullu kadın Dünya Kadınlar Günü için koştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından yıl boyunca düzenlenen 'İstanbul'u Koşuyorum' serilerinin bu yıl ki ilk yarışı bugün Beyoğlu'nda Kadınlar Koşusu ile gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile düzenlenen etkinlikte İstanbullu kadınlar Dünya Kadınlar Günü için koştu. Yaklaşık bin kadının katıldığı koşu 3 kilometrelik parkurda gerçekleşti. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğin sonunda günün anısına tüm katılımcılara hatıra madalyası ve karanfil dağıtıldı.

Kadınlar Koşusu nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başladı. İBB Spor İstanbul eğitmenlerinden oluşan ekip, sahne gösterileriyle organizasyona renk katarken Dj Performansıyla İstanbullu kadınlar hem spor yaptı hem de eğlenceli bir Pazar günü yaşadı.

İstanbul'u Koşuyorum 2019'da da devam ediyor

Bu yıl 'İstanbul'u Koşuyorum' serisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel Kadınlar Koşusu ile başlarken, seri koşular Bebek Etabı, Üsküdar Etabı, Caddebostan Etabı ve Bakırköy Etabı ile devam edecek.

'İstanbul'u Koşuyorum' projesi, yol yarışlarına katılımı teşvik etmek, yol yarışları katılımcılarına natif yarışlar düzenlemek, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek, koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla 2016 yılında hayata geçirildi. İBB ve ilçe belediyeleri işbirliğinde 5 km ve 10 km arasında değişen mesafelerde koşulan yarışlar, elektronik zamanlama çipleri ile ölçülüyor.