İsveç Devlet Televizyonu SVT1'de yayınlanan 'Kobra' adlı kültür-sanat programının bu haftaki bölümünde 'ezan' konusu işlendi. Programda ezanın Müslümanlar için yeri ve önemi anlatıldı.

Programın büyük bir bölümü İstanbul da çekilirken, Osmanlı'dan beri ezanların Türkiye'de vakitlerine göre; saba,uşşak, segah ve rast makamında okunduğu ve ezan okumanın bir sanat olduğu ifade edildi. İlk ezanı okuyan Hz. Bilal'in canlandırıldığı Çağrı filminden bir bölüm gösterilen belgeselde Hz Bilal'in işkencelere rağmen yolundan dönmediği ve ilk ezanı çıplak sesle okuduğu belirtildi. Ezanın manasının da anlatıldığı belgeselde, Mescid-i Haram'da okunan ezana da yer verildi.

Geçen sene, Fatih Camii’nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Ezanı En Güzel Okuma Yarışması’ İstanbul bölge finali belgeselde yer alırken, birinci olan Kadıköy Selami Çeşme Camii Müezzini Şükrü Asıleren'ın görüşlerine yer verildi. Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan ve rock tarzında ilahiler de okuyan Ahmet Muhsin Tüzer'in kısa hayat hikayesi, belgeselin son bölümünde yer aldı.