İsveç Göç Bürosu’nca iltica talepleri kabul edilmediği için bin 500 kişinin bu ay içinde ülkeden sınır dışı edileceğine dikkat çeken Erbil merkezli Rudaw medya grubu, “İlk sınır dışı edilmeler, Türkiye üzerinden Avrupa Birliği’ne yönelik kitlesel göçün patlat verdiği 2015 yılından bu yana, 2 bin kadar mültecinin tutulduğu güneydeki Gothenburg kentinden başlayacak” dedi.

Rudaw, Stokholm mahreçli haberinde, “İsveç sosyal demokrat koalisyon hükümeti, daha önce aldığı ve 2016 yılında iltica sağlanabilecek mültecilerin sayısını 163 bin olarak belirlediği kararını gözden geçirerek yarıya yakın bir azaltmaya gitti” dedi.


Bu arada, İsveç İçişleri Bakanlığı’na göre 2015 yılında İsveç’ten iltica talebinde bulunan 163 bini aşkın kişiden 80 bini kadarı, bu yılın sonuna kadar sınır dışı edilecek. Rudaw, yeni göç dalgasının İsveç toplumunu kutuplaştırdığını vurguladığı haberinde, Nisan ayında İsveç’te gerçekleştirilen bir anketin, seçmenlerin yarısına yakının sınır dışı edilmeleri desteklediğini gösterdiğine de dikkat çekti.

gercekgundem.com