İsveç grip salgınıyla boğuşuyor. Ülkede binlerce kişinin grip hastalığına yakalandığı ve bu yüzden işlerine gidemedikleri belirtildi.

Ülkedeki hasta sayısı, grip hastalarının istatistiğinin tutulmaya başlandığı 1993 yılından bu yana, en üst seviyeye çıktı.

İsveç Halk Sağlığı Sözcüsü Anna Sara Carnahan, son iki hafta içerisinde toplamda 2 bin kadar kişinin hastanelere başvurduğunu belirterek, “ancak bu sayı buzdağının görünen kısmı, biliyoruz ki bir çok insan gribi evde geçiriyor.  Bu sayıyı 100 belki daha büyük rakamlarla ile çarptığınız da gerçek rakam ortaya çıkar” dedi.

Gribin özellikle hasta ve yaşlılarda hayati risk taşıdığını açıklayan Anna Sara Carnahan, bunlar arasında 1000 ila 5000 kişinin bu dönemde hayatını kaybettiğini ifade etti. Anna Sara Carnahan özellikle yaşlıların grip aşısı olmasının faydalı olacağını belirtti.

Öte yandan, Avrupa’nın bir çok ülkesinde de grip salgının büyük oranda yaşandığı kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, grip salgınının 3 hafta içinde daha da geniş bir alana yayılacağı uyarısında bulundu.