İsveç'in en zengin işadamlarından Kont Gustaf Douglas, Türkiye'ye hızlı girdi. Dünyanın en zengin 500 işadamı arasında yer alan İsveç Kraliyet Ailesi üyesi Kont Douglas, Türk aydınlatma araçları üreticilerinden Ankaralı Arlight'ı aldı. Kont, satın almayı ana hissedarı olduğu Fagerhult şirketiyle yaptı. Fagerhult, Arlight için 80 milyon lira (28 milyon euro) ödeyecek. 2014'ün ilk çeyreğinde tamamlanacak satış sonrasında Arlight'ın sahiplerine 7 milyon euroluk ekstra ödeme yapılacak. Böylece satış işlemi 95 milyon liraya tamamlanmış olacak.

160 ÇALIŞANI VAR
Fagerhult'un CEO'su Johan Hjertonsson, Avrupa'da liderliğe oynadıklarını, Türkiye'deki büyümeyle bu hedefe ulaşmak istediklerini söyledi. Fagerhult CEO'su, "Mevcut pazarlarımıza bu kadar yakın bir bölgede düşük maliyetli üretim yapma imkânı bulduk" dedi. Ankara Kazan'da 10 bin metrekarelik alanda üretim yapan Arlight'ın 160 çalışanı var.

SERVETİ 3.2 MİLYAR DOLAR
20 ülkede faaliyet gösteren Fagerhult'un 2 bin 280 çalışanıbulunuyor. Hisseleri Stockholm ve Nasdaq borsalarında işlem gören Fagerhult'un sahibi Kont Gustaf Douglas, Forbes'un zenginler liginde 418'inci. Kontun mal varlığının ise 3.2 milyar dolar olduğu belirtiliyor.