İsveç’te İsveç Sol Parti’nin gençlik örgütü olan Genç Sol Rojava’daki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları altında bulunan Kobani için yardım kampanyası başlattı.

İsveç Sol Parti 18 Ekim de başlattığı kampanyada İsveç’teki tüm il ve ilçelerde ellerine kumbara alarak sokağa çıktı. Genç Sol’un Genel Sektreteri Tove Liljeholm, “Genç Sol olarak bu direnişin arkasındayız. Silah ve cephane sıkıntısı ağır silahlarla donanmış IŞİD’e karşı Kobani’nin savunulmasını güçleştiriyor. Türkiye rejimi kendi çıkarlarını öne alıyor, Kobani’ye gönüllülerin ve silahların geçişini engellemek için sınırları kapatıyor” dedi.

‘BM harekete geçmeli’

Birleşmiş Milletler’in (BM) harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Liljeholm, IŞİD’den petrol satın alan ve destek veren ülkelere baskı yapılmasını ve İsveç Hükümeti’nden de IŞİD’e destek veren ülkelere yaptırım uygulanması için konuyu Avrupa Birliği (AB) ve BM’nin gündemine getirmesini istiyor.

Lljeholm, yeni felaketlerin önlenebilmesi için dış dünyanın hareket geçmesi gerektiğini ve tüm örgüt, dernek ve kişilere Kobani halkını desteklemeleri ve Hevya Sor’a para yardımında bulunmaları çağrısı yaptı.

Sol Parti lideri Jonas Sjöstedt de Twitter hesabından, Genç Sol’un Kobani için Hevya Sor’a bağış kampanyası başlattığını duyurdu.

Öte yandan Kobani direnişine destek vermek amacıyla İsveç’teki etkinlikler ve protestolar da devam ediyor.