Eşi Eric Kilander ile birlikte Türkiye’ye tatile geldikten sonra Antalya’da erken doğum yapan İsveç vatandaşı Johonna Kilander, özel sağlık sigortası şirketinden gelen, “Hastane giderlerinizi karşılayamayız” haberi ile yıkıldı. Binlerce liraya ulaşan hastane masrafını karşılayamayan Kilander çifti, İsveç Konsolosluğu’ndan yardım istedi. İsveç’teki yerel basın kuruluşlarından alınan bilgilere göre Kilander çiftinin yaşadığı durumdan etkilenen arkadaşları ise aileye yardım edebilmek için yardım kampanyası başlattı.

İSVEÇ’ten Türkiye’ye tatil için gelen ve Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki bir otele yerleşen Eric ve Johonna Kilander çifti, Türkiye’de mahsur kaldı. İsveçli çiftin kâbus dolu günleri 8 aylık hamile olan Johonna Kilander’in erken doğum yapmasıyla başladı.

BEBEK YOĞUN BAKIMDA
Sancı ve kanama şikâyeti ile önce Fethiye’deki bir hastaneye kaldırılan Johonna Kilander, daha sonra Antalya Anadolu Hastanesi’ne sevk edildi. Bu hastanede ameliyata alınan genç kadın, sezaryenle doğum yaptı. Hayati tehlikesi olan bebek hemen yoğun bakıma alındı. 12 gündür hastanede konaklayan İsveçli çift, bebeklerinin hayata döndürülmesine sevinirken, özel sağlık sigortası şirketinden gelen, “Hastane giderlerinizi karşılayamayız” haberi ile yıkıldı.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR
Binlerce liraya ulaşan hastane giderlerini karşılayamayan Kilander çifti, önce İsveç Konsolosluğu’ndan yardım istedi. Konsolosluk hastane yöneticileri ile temasa geçerek çiftinin durumu ile ilgili bilgi aldı. İsveçli çiftin mağduriyetini doğrulayan Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Tarkan Demir, “Aileye elimizden gelen tüm desteği verdik. Bebek halen yoğun bakımda. Tedavi masraflarının bir bölümü ödendi ancak geri kalan kısım konusunda henüz bir gelişme yok. Konsolosluk yetkilileri ile görüştük. Çözüm sağlanmasını bekliyoruz” dedi.

AİLELERİNDEN PARA BEKLİYORLAR
İsveç Krallığı Antalya Fahri Konsolosu Nil Sağır, Hürriyet muhabirine şu bilgileri verdi: “Kilander çiftinin özel sağlık sigortası ile ilgili bir sorun yaşanmış. Bu nedenle hastane masraflarını ödeyememişler. Şu an parayı ailelerinden edinmeye çalışıyorlar. Biz de konuyu yakından takip ediyoruz. Zaten çiftin bebeği de yoğun bakımda. Zannedersem çocuğun devlet hastanesine yatırılması konusunda da bir girişim var.”

KAMPANYA BAŞLATILDI
İsveç’teki yerel basın kuruluşlarından alınan bilgilere göre Kilander çiftinin yaşadığı durumdan etkilenen arkadaşları aileye yardım edebilmek için yardım kampanyası başlattı. Tedavi masraflarının karşılanması için gereken para arkadaşları tarafından Kilander çiftinin hesabına yatırılacak.