İsveç’in Västerås ilinde 28 yaşındaki bir kişi polisler tarafından biber gazıyla öldürüldü.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, Västerås kentinde yaşayan bir genç, kendini psikolojik olarak iyi hissetmediği için hastaneye başvurarak yardım istedi. Bir gün sonra saldırganlaştığı gerekçesiyle personelin hastanenin bir odasına kilitlediği genç olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınırken yaşamını yitirdi.

Polis, gözaltına alınırken öldüğünü kamuoyu ve medyadan gizledi.

Dagens Nyheter Gazetesi’nin konuyu gündeme getirmesinin ardından, polis, gencin gözaltı işlemi sırasında gerçekleştiğini açıklamak zorunda kaldı.

Savcı Lena Lithter, gencin gözaltına alınması sırasında görev yapan polisler ve bekçi hakkında “hizmette kusur” suçundan soruşturma başlattığını, adli tıp kurumundan otopsi raporunun gelmesinin ardından suçun niteliğini değiştirebileceğini açıkladı.

İsveç’te bu yıl içinde 3 kişi polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Son olay ile birlikte polisin yol açtığı ölüm vakası 4’e yükseldi.

Polisin işlediği suçlar özel savcı ve polisler tarafından soruşturulduğu için açılan soruşturmalar polislerin beraatı veya takipsizlikle sonuçlanıyor.