Malmö şehrine bağlı Sturup havaalanında yakalanan 10 Suriyeli mülteci çok lüks Cessna 680 Citation Sovereign tipi özel uçakla getirildikleri tespit edildi.

İsveç'in Malmö şehrine bağlı Sturup havaalanında 10 Suriyeli mülteci yakalandı. Mültecilerin çok lüks Cessna 680 Citation Sovereign tipi özel uçakla getirildikleri tespit edildi. Uçağın Smart Aviation Company adlı bir Mısır Charter firmasına ait olduğu ve Beyrut üzerinden Malmö'ye geldiği belirtildi.

UÇAĞA EL KONULDU

Uçağın 59 ve 56 yaşlarındaki iki Mısırlı pilotu ile 25 yaşındaki Lübnanlı hostesinin gözaltına alındığı ve uçağa el konulduğu bildirildi. Skaane Emniyet Müdürlüğünden Ewa-Gun Westford yaptığı basın açıklamasında "Suriyeli mülteciler Malmö'de bir otele yerleştirildiler. İfadeleri alındıktan sonra bir mülteci kampına nakledilecekler. Pilotlar ve hostes mahkemeye sevk edilecek ve insan kaçaklığı ile yargılanacaklar" dedi.

UÇAĞIN DEĞERİ 18 MİLYON DOLAR

Savcı Ulla Karlbrink, iki pilot ve bir hostesin tutuklanarak cezaevine gönderilmesini istedi. Mahkeme savcının talebini kabul etti, uçağın akıbetinin de savcı tarafından belirleneceği bildirildi. Polis, benzeri bir uçağın Beyrut'tan Malmö'ye uçma masrafının 300 bin kron (yaklaşık 40 bin Euro) civarında olduğunu, mültecilerin kaçar para ödediği ve kimlere ödeme yaptıklarının araştırıldığını açıkladı. Uçağın pilotlarının yolcu listesini havaalanı pasaport polisine vermek istememesi üzerine ortaya çıkan olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi. 18 Milyon dolar değerindeki uçağın 4 bin km mesafe uçabildiği belirtildi.